söndag, november 02, 2014

Tiden läker inte alla sår!

 Tiden läker inte alla sår. Den kommunistiska DDR-regimen satsade på att bryta ned sina motståndare psykiskt och lämnade traumatiserade människor efter sig. DN träffade några av dem på psykiatrimottagningen Gegenwind. De brottas fortfarande med minnena från diktaturen - 25 år efter murens fall.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/de-brottas-med-minnena-fran-stasis-kontrollsamhalle/ 

Jag var med i VPK mellan åren 1966-72 och var kritisk till det som hände i våra "broderstater" i öst. Sällan fick jag förståelse för mina tankar om ofriheten där och det förtryck dessa regimer utövade.
1964 var jag i Rumänien och fick se ett land där staten ägde allting.  Till och med korvkiosken ägdes av staten och alla dessa fd privata inrättningar fungerade uselt. Däremot när man fick se hur ledarna bodde eller deras fina bilar så insåg jag att en ny överklass hade tagit sin plats . De viftade med sina röda fanor och höll fagra tal allt medan vardagen var svår för den vanliga medborgaren.
I reportaget i DN så uppvisas från DDR den ännu hemskare sidan av alla dessa regimer som kallar sig "arbetarklassens" vänner.
Övervakning och straff följer alltid med i det socialistiska samhället. Medlemmar i utländska kommunist o socialistpartier åker som välfärdsturister och begapar eländet utan att fatta någonting av det som sker i det fördolda.
De som flyr betraktas som avfällningar som man inte ska ha någon tilltro till.
I Sverige fanns det sk vänskapsförbund som ordnade propagandaresor och även studiekurser i dessa länder. Vpk åkte alltid österut liksom de svenska facken för skolan.
Det finns inte ett enda socialistiskt land i världen med frihet för sina medborgare. Jag brukar fråga de troende förkunnarna för socialismen om de kan berätta för mig var det har funnits eller finns ett land där tryck o yttrandefriheten finns (fanns) kvar?
Man vill genast tala om något annat då!
Fegheten i att inte analysera varför det alltid har gått fel när ett parti förbjuder alla andra att ha sin oinskränkta rätt till yttrandefrihet  är olustig.
De som likt dagens vänster fortfarande i grunden pläderar för att man ska upprepa de socialistiska staternas missgrepp är ju ganska få (5-6 %) men att socialdemokraterna släppte in dem bakvägen har jag svårt att förstå.
Överhuvudtaget luktar det misstänksamt av en stank från det forna öst, förbud och lögner.
Jag hoppas att den här regeringen blott blir en parantes i historien. Sossarna borde kunna bättre!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate