onsdag, november 26, 2014

Kollektivtrafiken i Stockholm!

Ofta hör jag hur MP och vänstern snackar om att vi måste åka mer kollektivt. Det låter ju bra men jag har åkt med SL nu i tio år och har erfarenhet av hur fullt det är på tåg och bussar vissa tider. I morse så fick jag stå och detta i en trängsel där man så gott som kryper intill andra människor. Finner det otrevligt att få en stor bak mot min kropp eller tvingas att stå tätt intill en främmande kvinna.
Morgontågen är ju fullständigt packade och idag tvingades föraren konstatera att tåget var fullt och lämnade passagerare kvar på perrongen på T-centralen!
Jag är emot bilismens utbredning och suckar över den tidiga socialdemokratins knäfall inför denna och alla järnvägar de rev upp under 50-60-talet.
SAP kände trycket från arbetarklassen och deras drömmar om den egna bilen.
Jag minns författaren Jan Myrdals hetlevrade försvar för bilismen. JM förklarade att bilen gav frihet åt oss människor och tog sig själv som exempel med alla resor Gun och han själv kunde göra.
Ingen hade den minsta tanke på vad det skulle föra med sig för jordens klimat eller alla dödsoffer i trafiken. ( 1 miljon om året på jorden)
Dessutom slog bilismen undan fötterna för järnvägen. Det hade inte behövt bli så och det ser man ute i Europa  där många länder gjorde tvärtom mot sossarna. De byggde snabbtåg som kunde konkurrera med både flyget och bilismen.
Här byggde man dyr järnväg där det inte finns passagerare. (Bottniabanan)
Om man satsat pengarna tex på en snabbjärnväg ner över landet så hade det betalat sig bättre. Dessutom så skulle man för länge sedan insett att inflyttningen till Stockholm varje år (ca 40.000 personer) skulle knäcka kollektivtrafiken.
Redan för 25 år sedan skulle tex tunnelbanan varit mer utbyggd. (Tex Nacka)
Förbifart Stockholm förhalas nu av de nya makthavarna i staden, de rödgröna låter ca 700 miljoner bara gå åt pipan istället för att inse vikten av denna trafiklösning.
Trots att jag inte gillar bilismen så inser jag att bilar finns och att man måste kunna göra smarta lösningar av trafiken.När man drog stora vägen förbi Uppsala så var det bra, man måste kunna flytta bort trafiken från städerna så mycket som möjligt. Malmö har också sedan många år åstadkommit denna typ av trafiklösning inför brobygget och det fungerar alldeles utmärkt.
Det är idiotiskt att hålla på så som MP gör , detta lilla parti driver socialdemokratin framför sig och det är eländigt att se eftersom (S) under många år var FÖR bra trafiklösningar.

OCH satsa pengarna där de bäst behövs och inte uppe i Norrbotten!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate