fredag, september 27, 2013

Slussen är en vattendelare! (Politiskt)

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/slussendom-perspektiv_8557908.svd

Mygel från början till slut har präglat hela slussenprojektet men toppen är ju när man "mutar" ett av bolagen som överklagat beslutet, se här:http://www.svd.se/nyheter/inrikes/miljonkrav-hotar-stockholm_8557906.svd

Visst kan man betrakta denna uppgörelse som en "muta" , det gäller i slutänden mycket pengar eftersom den här uppgörelsen kan betyda att fler kräver att få sin del i den ekonomiska kakan.
Hur mycket pengar alliansen har lagt i detta fullkomligt sanslösa  projekt är svårt att få ett grepp om men det rör sig om många ,många miljoner kronor.
Arroganta politiker har jag svårt för vare sig det är oppositionen eller de regerande, vem minns inte betongsossarna som rev Klara?
En sak vet jag däremot säkert och det är att om man inte listigt hade använt sig av metoden att låta slussen förfalla så hade allt blivit mycket billigare. Slussen går att återställa och det finns beräkningar av svensk betongindustri som påvisar alla de möjligheter som står till buds för att få en bra lösning.

Särskilt moderaterna i Stockholms stadshus har förfarit på ett sätt som är stötande för demokratin. Trixande och ett glidande med ett Månsliknande leende i ansiktet från Sten Nordin har följt detta usla agerande.
Jag som i grunden gillar tanken med alliansen kommer inte att kunna rösta på dem just pga denna fråga.
För mig betyder slussenfrågan också hur vår demokrati ska se ut.I Stockholm betyder det att socialdemokratin måste stärkas så vi får en stark motpol till särskilt moderaterna.

Jag har fått nog av "överkörande" politik där man till och med utnyttjar sin makt till att hindra mötesverksamhet.
(Slussenmotståndarna fick ej ha ett möte på stadsmuseum osv)


Klockan 11 idag så kom domslutet att slussen får byggas enligt alliansens planer, så här säger socialdemokraternas starke man:

Oppositionsborgarrådet Tomas Rudin (S), som varit en anhängare av alternativa lösningen Plan B, säger nu till SvD att Nya Slussen med allra största sannolikhet kommer att genomföras även vid ett maktskifte i stadshuset.

- Domslutet innebär att det till största sannlikhet kommer detaljplanen att kunna genomföras. Då tycker jag att det är viktigt att vi börjar sammanställa mellan de olika parter så att vi kan genomföra det på ett bra sätt. Det återstår några juridiska vändor, en vattendom ska gå igenom, så formellt finns ett visst handlingsutrymme, men den nya detaljplanen är godkänd och går inte att överklaga och mot den bakgrunden är det den som gäller och som vi har att rätta oss efter även om vi hade andra åsikter, säger Tomas Rudin till SvD.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate