torsdag, september 26, 2013

Nostalgi för socialdemokrater!

Jag minns en arbetskamrat på Nyby Bruk, låt oss kalla honom TX.
Han var en mycket övertygad socialdemokrat och tillika konsumvän. Han skulle aldrig ha satt sin fot hos en ICA-handlare även om priset på varan var lägre än konsums. Han sa alltid att han gärna betalade mycket mer på konsum än att "gynna" en privathandlare.
Men hans sida som upprörde mig mycket då var hans hat mot zigenare och tattare.
"De är tjuvar allihopa!" sa han med emfas. Var det något som upprörde honom så var det om man tog upp med honom om att det var orätt att stämpla en hel folkgrupp som hans socialdemokrati hade gjort i så många år.
TX gick igång så att spottet flög ut ur hans mun och han blev högröd i ansiktet.
För oss yngre så framstod han nästan som en troende nazist!

När jag så läser en artikel i Svd idag så faller alla mynt på sin plats. Nog för att jag visste om rashygienska institutet m.m men att lagarna var så lika de som det nazistiska Tysklands genomförde under Hitler  kom som en överraskning.
Pendeln i Sverige slår verkligen mellan motsatserna och det kan ju vara en förklaring till den nuvarande politiken. Idag har man sedan lång tid även med öppna ögon tagit emot många kriminellt belastade invandrare. (Bla andra Chilevågens flyktingar)
Vi svenskar har på ett besynnerligt sätt ett kollektivt dåligt samvete över vad som hände i vårt land långt in på sjuttiotalet och det ska kompenseras nu !

Nå, läs den här synnerligen besvärande redogörelsen om svensk politik mot Romer!
http://www.svd.se/kultur/understrecket/z-registren-raknade-alla-romer_8555006.svdInga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Translate