söndag, september 22, 2013

Pensioner och "rättvisa"!

http://www.dn.se/nyheter/sverige/dilsa-demirbagsten-bakom-framgangen-finns-alltid-hart-arbete/

När jag läser Dilsas tankar om oss pensionärer så inser jag att allt för många har dålig kunskap om hur vi äldre har blivit grundlurade av hela statsapparaten och de politiska partierna.
De som sitter och har suttit i "apparaterna" har däremot mycket bra villkor själv. Oavsett politiskt parti så har de suttit vid "gottegrytan" och kunnat i princip ge sig själv bra pensioner.

Jag har ju arbetat hårt i 44 år av mitt liv med skador för resten av livet i kropp och själ. Skiftgång från sjuttons års ålder med allt vad det kostar på kroppen och själen. Tungt arbete på ett järnbruk i 20 år, ett par år på systembolaget med massor av tunga lyft varje dag. Sedan 20 år inom vården vilket ofta var tyngre än bruket men skillnaden var att man hade halva lönen.
Malmö stad under socialdemokratisk ledning betalade sämre än i övriga landet för oss inom vården. Det märks ju på min pension. Tjugo år ger mig 750 kr/mån i tjänstepension!
Totalt en pension på ca 10.700 , alltså i trakten av vad de kallar fattigdomsgränsen. När hyra och andra omkostnader är betalda så gäller det att leva billigt.
När det gäller Malmö så finns det ju en orsak till de låga lönerna och det är invandringen som drabbat Malmö hårt eftersom man har fått tagit emot så många invandrare vare sig man vill eller ej.

De som alltid påstår att invandring inte kostar något utan är en vinst kan ju studera Malmö fyrtio år bakåt och se hur tex staden höll på att gå i konkurs på samma sätt som Detroit i USA.
Med så många bidrag att betala ut varje månad så måste ju budgeten hålla balansen och naturligtvis tar man pengarna där det går och det är ju alltid lönerna i första hand.
Alla nedskärningar inom vård och omsorg var ju också ett besvärligt kapitel i stadens historia. Dessutom har Malmö haft stora svårigheter i skolorna vilket också har kostat staden mycket pengar.
Tv sände för ett tag sedan ett program om Rosengård och det var ett mycket tillrättalagt program som målade upp denna stadsdel i ljusa färger. En lärare berättade glatt hur bra Rosengårdsskolan var utan att med ett ord berätta om skolverkets beslut att stänga ner högstadiet därför att ca 50 % av eleverna går ut utan betyg .
Läget i Sverige är ju att vissa frågor ska man inte berätta sanningen om, nej man ska tvärtom betyga hur bra allting är.
I dagens DN ger man klara siffror från Migrationverket med  att ca 9000 invandrade på två månader och hur det inte finns  bostäder att tillgå.
Fråga Sveriges studenter hur de har tillgången till egna lägenheter idag och fråga er sedan varför det är så som det är? Alla yngre som tvingas bo kvar hemma!
När man tar beslut i vad det än gäller så måste man ha på fötter och samhället ska kunna fungera.

Vi ser ju hur vi pensionärer har fått dåliga pensioner men ingen frågar sig varför det blev så här.
Vem och vilka får de pengar som vi borde ha varje månad i intjänad pension? Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate