måndag, september 02, 2013

Löjlig debatt i Agenda

Råkade se Agenda igår och en sk debatt om läxläsningshjälp.

http://www.svt.se/agenda/inga-laxhjalpsforetag-dar-de-bast-behovs

"Vänsterpartiets Rossana Dinamarca och Centerpartiets Ulrika Carlsson debatterade ”läxrut” i Agenda.
Som väntat hade de delade meningar om att allt fler föräldrar köper läxhjälp till sin barn.
–Jag tycker det är bra. Det visar att man tycker att skolan är viktig. Man kan köpa tjänsten men det finns också föreningar som bidrar, sade Ulrika Carlsson.
–Det är fortfarande de välbeställda som har råd att köpa den här typen av läxhjälp, Vanliga människor har inte råd att lägga flera tusen i månaden på läxhjälp, sade Rossana Dinamarca."

När jag var förälder så satt jag själv med mina barn och det måste ju vara huvudpunkten i sitt sätt att vara förälder till barn. Sättet som vänsterpartisten ser på problem är ju rent tokigt.
Omsätt den här frågan till vad som helst annat. Vissa  lägger sina pengar på långa resor till tex Thailand därför att de har råd eller har prioriterat sitt liv så.
Andra köper böcker,musik eller går på operan så att deras barn får en kultur att stödja sig på när de växer upp. Med vänsterns synsätt så ska man ju helst förbjuda människor att få välja själv.
Vi har ju sett detta system i sovjet och andra socialistiska länder och vet hur det krymper människors själar och kunnande.
Om nu en del vill prioritera att skaffa läxhjälp till sina barn så kan väl detta inte på något sätt försämra vårt samhälle.
För övrigt är detta inte något nytt i historien, det har alltid funnits någon form av läxhjälp för de som har haft möjlighet.
I grunden är det ju skolan som ska undervisa eleverna så att de klarar sig samt att föräldrar har ansvar för sina barn.
När Göran Persson lät kommunerna ta över skolan så försämrades många skolors möjligheter till en bra undervisning och exemplet Flen som visades upp i går vågade ingen ens tala om.
Där satt bara barn från framförallt Afrika och fick frivillig läxhjälp därför att de hade svårt att lära i den vanliga skolan. Inte ett dugg konstigt alls!
Det konstiga är att man undviker att tala om hur svårt den svenska skolan har med alla dessa klasser där invandrares barn finns i flertal. Barn vars föräldrar ofta inte kan läsa och skriva mer än nödtorftigt.
Vänstern i Sverige vill ju att vi ska låta än fler komma hit till Sverige trots att skolorna idag inte klarar av denna grupp av barn. Nej, de klagar över att det finns föräldrar som bekostar läxhjälp åt sina barn precis som om det skulle vara huvudproblemet i skolan och samhället.
Den jämlikhet Rossana från (V) talar om är ju att ALLA ska ha det lika dåligt! Ett sant kommunistiskt samhälle alá Sovjetunionen. ( Ursäkta, fel av mig. Partipamparna var överklass där och hade det mycket bra)


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate