torsdag, januari 17, 2013

Månggifte och dess förespråkare!

Debatt hade som sista inslag företrädare för rätten att få gifta sig med många, ungefär som de reaktionära muslimska ländernas rätt för en man och ta sig fyra eller ibland fler hustrur.
I de flesta muslimska länderna har kvinnors kamp mot detta lyckats, ingen vill leva på detta ovärdiga sätt.
I debatten fanns bla Brita Sylwan fd. Grupp8 medlem som kämpade för kvinnors rättigheter på sin tid, vad hon hade där att göra nu förstår jag inte.Hon  har levt halva sitt liv med "smiskaren" Hans Scheike och är tillsammans med honom dömd till fängelse för sexuella övergrepp mot en ung flicka.

Där satt också en ung flicka från Centerns ungdomsförbund och snackade sig svart i ansiktet om det förträffliga med månggifte.
När så Bahareh Andersson med erfarenhet från att ha vuxit upp i ett muslimskt land där det var tillåtet med månggifte försökte förklara att detta strider mot kvinnors rättigheter och att hon har sett förtrycket med egna ögon. Tja, då pladdrades det på än värre av dessa som vill öppna upp dörren för det kvinnoförtryck det är frågan om.
Jag tror tammefan att en del i det här landet i sin välvilja mot mångkultur snart är beredda att gå med på vad tokigheter som helst för att framstå som välvilliga när de bara är "nyttiga idioter" för de sämsta krafterna i världen. Månggifte tillhör en gammal förlegad kultur anpassad för männens värld.

Bahareh tog upp frågan om alla unga flickor som lever med hederskulturen i sina hem och inte får välja ens vem de ska gifta sig med och det måste ju vara en mycket viktigare fråga att resa.


Månggifte är en återvändsgränd och faktiskt var denna diskussion rätt så osmaklig och verklighetsfrånvänd.
Vi ska hjälpa kvinnor som kommer hit från länder med kvinnoförtryck till ett värdigt liv och sannerligen så skulle en lag om tillåtet månggifte i Sverige vara förödande för dessa kvinnor!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate