torsdag, januari 03, 2013

Är det brotten eller invandringen som skapar Södertäljes situation?

http://www.dn.se/sthlm/sa-mycket-kostar-gatuvaldet

Under alla dessa år som jag har följt debatten om invandring och kostnader har alltid förespråkare för den politik olika regeringar fört också hävdat att det är ringa kostnader för landets skattebetalare.
Rent av så ger man ett sken av att det är rakt igenom ren vinst för samhället. Tänk om man kunde vara mer sanningsenlig och realistisk , då hade man säkerligen kunnat fatta beslut som hade varit klokare.
Om man inte vill varken berätta hur det står till eller hur det ev. kommer att bli så har man satt sig i en lögnaktig roll. DDR:S regim sa alltid att läget var gott och att man gjorde framgångar inom allting. Inte ens när folket gick ut i miljoner och ropade till makthavarna att "det är VI som är folket" och krävde ändring så förstod de förstockade ledarna att deras politik var fel.
Ibland får jag för mig att att våra svenska politiker är lika långt från verkligheten så som DDR:s ledare var.
Arbetslösheten är den värsta på många år, industrin blöder. Exporten går ner och inga bostäder finns att få på de flesta orter.
Kriminaliteten kostar totalt så oerhörda summor så ingen ens vet hur stor den är. Undersökningen från Södertälje är ju en fingervisning om kostnader det aldrig annars talas om.
Det är i  Södertälje som många i övriga landet också har kunnat se att nästan alla i dessa maffialiknande gäng som har utövat så mycket våld och brott är män med en bakgrund i invandrarfamiljer. Svart på vitt finns ju i de domar som fällts! Det är bara att sätta sig ner och läsa på.
Samma förhållanden råder i många städer i vårt land. Så fort någon vill diskutera dessa förhållanden så tar motståndaren på sig sina DDR-glas sen är det kört. Man har bestämt sig för att alla som vill diskutera en viss sorts politik är "rasister"!

Att man med de kunskaper som nu finns kan fortsätta med en politik som bara leder till elände är en gåta.
Man vet att unga killar kommer på "glid " men på allt för många platser har man tex stängt ungdomsgårdarna. Aktiviteter för tonåringar har på detta sätt förstörts och gängbildningar är ett faktum. I skolorna ser man åt vilket håll det brakar för vissa killar men inga resurser finns att fånga upp dem.
Ska man då ta in ännu fler invandrare till sådana orter med alla dessa problem där då samhället inte har några pengar till åtgärder, ja då får vi dras med ökad brottslighet.

Igår gick MP i Södertälje ut med krav på att staten tar över kostnaderna för hela eländet. Samma krav har tidigare förts fram av S utan att något vettigt har hänt.
Fortsätter de etablerade politikerna den inslagna vägen då är jag rädd för att SD kommer att bli så många att de liksom folket i DDR på sin tid  kan gå ut i stora manifestationer där de också ropar "det är vi som är folket"!


 Drygt 111.000 personer fick uppehållstillstånd i Sverige förra året, visar preliminära siffror från Migrationsverket. Det motsvarar en ökning med 19 procent jämfört med 2011 och är därmed den högsta årssiffran hittills.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/fortsatt-fler-flyktingar 

http://www.dn.se/sthlm/en-person-skjuten-vid-ran-i-sodertalje

2 kommentarer:

Peter Karlberg sa...

Och hur dessa siffror påverkar befolkningen i stort framgår av samma Migrationsverks uppgifter för 2011 http://www.migrationsverket.se/info/2552.html

alvamiranda sa...

Hej!

Jag tycker att du belyser en väldigt viktig fråga, kriminaliteten hos invandrare är absolut någonting som bör belysas. Du tar också upp den viktiga faktorn att många ungdomsgårdar stängs ner, vilket leder in folk på fel väg. Jag vill dock belysa att detta inte överhuvudtaget behöver ha någonting med invandring att göra, utan snarare med klyftor i samhället.

Det kostar med fritidsaktiviteter, ridning, tennis och gymnastik är alla aktiviteter som för vissa familjer är för dyra. Där kommer ju ungdomsgårdarna in, de ska fungera som ett gratis alternativ till ekonomiskt utsatta ungdomar. Oavsett bakgrund. Kollar du på överrisken för brottslighet så är den, om jag inte minns fel, 2 gånger så hög för invandrare, medan den är 6 gånger så hög för bidragstagare, det vill säga människor med en svag ekonomisk situation. Sen måste ju faktoren av vad samhället förväntar sig av en också vägas in.

Det här vet du säkert redan, men jag ville ändå bara belysa det, för jag förstår inte riktigt vilka åtgärder du vill ta till mot det här? Den mest effektiva åtgärden mot brottslighet borde väl snarare vara höjda skatter för de rikaste, för att minska klyftorna, snarare än stoppad invandring? För jag undrar också hur du tänker med alla dessa människor som flyr, vad ska de göra istället? Att samhället inte har några pengar till åtgärder kan ju ha att göra med de skattesänkningar som skett, som lett till en nedmontering av välfärden.

Och ja, arbetslösheten är den värsta på flera år, detta betyder ju dock kanske inte att det inte finns arbetstillfällen, både skolan, förskolan och vården lider ju av arbetskraftsbrist. Kan det inte, istället för att ha och göra med invandringen, ha att göra med att dagens regering satsar pengar på helt fel saker, och att vissa yrkens löner är helt sjukt låga? Och bostadsbristen på att hyresrätter säljs ut till bostadsrätter med helt sjuka priser?

Bara några nattliga funderingar...

Sedan kan jag ju helt ha missuppfattat din ståndpunkt, har aldrig läst din blogg innan, i så fall så får du rätta mig!

/mirreearg.blogg.se

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate