måndag, januari 07, 2013

Hur länge till ska Tysklands folk straffas?

Cordelia Edvarsdson sista bok med artiklar ur de krönikor hon skrev i Svd ligger nu ute till försäljning strax efter hennes död och Göran Rosenberg recenserar. http://www.expressen.se/kultur/bocker/aldrig-glomd/

Rosenberg skriver några rader som Anders Björkman blir träffad av :
http://www.svd.se/kultur/nej-jag-vill-inte-glomma-forintelsen_7800432.svd

En besynnerlig debatt kanske ånyå startar med dessa skribenter som eld och krut?

En sak är säker, studerar man Tysklands historia så ser man att Hitler aldrig i val hade majoritet utan han fick hjälp av de tysknationella samt faktiskt i praktiken även av fler partier.
Kommunisternas oförsonliga inställning till socialdemokratin där de utsågs till huvudfienden banade också väg för nationalsocialismen.
Det fanns aldrig ett enat Tyskland bakom Hitler.

Krigets slut och dess fasor 1945 förintade nazismen som politisk rörelse. Det pris det tyska folket fick utstå liksom alla andra indragna länder var fruktansvärt. Lärdomen de flesta länder i Europa var att man skulle gå samman i ett fördrag där krig i Europa skulle vara en omöjlighet. (EU)

Det har gått snart en mansålder sedan kriget slutade men det finns fortfarande från en del människor en förmåga att nästan genetiskt utmåla alla i Tyskland som "skyldiga" till fasorna för mer än 65 år sedan. Göran Rosenberg är inne och slirar lite på orden i sin Expressenartikel.
Arvssynden finns inte, de som är födda efter kriget i Tyskland måste bedömas utefter vad de anser idag och var de står politiskt !

När man ser delar av vänstern i Grekland utmåla hela nuvarande Tyska folket med Merkel i spetsen som nazister så begår de exakt samma fel som deras sk broderparti KPD gjorde ihop med Stalin i början på 30-talet när de kallade socialdemokratin för "socialfascister"!

Man ska inte glömma varken kriget eller förintelsen men skulden ska läggas på de skyldiga och inte på de nu levande!!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate