torsdag, januari 17, 2013

Barnfattigdom?

"Barnfattigdomen!
 Generalsekreteraren för Bris, Kattis Ahlström, meddelar nu att organisationen slutar använda begreppet barnfattigdom. – Vi har inte riktigt insett innebörden av begreppet, säger hon."
http://www.svt.se/ug/bris-slutar-anvanda-begreppet-barnfattigdom

http://www.svt.se/ug/barnfattigdomen-i-sverige-kraftigt-overdriven

När barnrättsorganisationerna gick ut stenhårt med sina siffror och myntade begreppet barnfattigdom så reagerade många mot detta och forskning visade det felaktiga i sättet att bedöma denna sk fattigdom. Bla. pekade man på hur man sa att en tonåring som kom från Somalia och inte hade tex en mobil osv skulle räknas till de "fattiga"!
Man hade beräkningsgrunder som strider mot allt förnuft och vi som tillhör den äldre generationen kände inte igen oss i dessa jämförelser. Har man dessutom rest i andra länder och sett verklig fattigdom så blev Rädda Barnen mfl. siffror och falska mätningar  bara luft.
Det FINNS fattiga barn i vårt land, fattiga på allt från kultur till värderingar. De finns ofta i familjer med missbruk där även modern missbrukar så att ingen trygghet finns!
De finns bland de gömda flyktingarna som lever utanför samhället i rädsla för att bli skickade till ett land där de av olika skäl inte kan leva längre.
Dessa barn har det oerhört svårt och som barn väljer man inte själv sitt liv och det borde välståndslandet Sverige beakta.
Barnkonventionen sitter löst i vårt land och det får man skämmas för om man har empati i sin själ.
Det är gott och väl att Uppdrag granskning punkterade falska siffror som bara förstör.MEN nog hade de kunnat belysa och plockat fram sanningen om de fattiga och vilka de är !


PS Har nu skummat igenom massmedia och kommentarer till Uppdrag gransknings program om barnfattigdom.
Tyvärr agerar många av vänsterns företrädare med en personlig vendetta mot Janne Josefsson och strör invektiv mot honom. "Populist, går i  överklassens tjänst" !

Det är då jag åter inser vad lite jag har gemensamt med dagens "vänster"! De kan ju inte ens hålla sig sakliga i debatter utan ska ösa oförskämdheter över andra ! Ett svaghetstecken och är dessutom tyvärr också rena utskriften på hur deras personlighet är !

Sådana människor är farliga i maktpositioner!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate