lördag, januari 26, 2013

Heder och tvångsgifte!

http://www.svd.se/kultur/nagot-annat-an-heder_7859216.svd

"En 19-årig flicka knivmördas i sitt hem. Hennes 16-årige bror döms för mordet. Bilden av ett hedersmord slås fast i medierna och befästs av rätten. Men det är en slarvig etikett för en tragedi som är betydligt mer mångbottnad, skriver Jesús Alcalá, som granskat fallet inför rättens besked om straff nästa vecka."  ur Svd.

När jag läser denna artikel så inser jag återigen hur illa man blir informerad genom nyhetsflödet i tidningar och övriga massmedia när det händer förfärliga dramer.
Jesús Alacalá förmår att fånga något annat i det som skett i Landskrona.
Något som slår en direkt är ju att gruppen Kurder allt för ofta lever i gamla strukturer från sitt land. Tvångsgiften tillhör vardagen för flickor och i viss mån för pojkar. Guld och pengar är inblandade mellan släkterna.
Mycket unga  människor blir mot sin vilja bortgifta och när de rymmer från sin respektive så bryter helvetet löst för dem.

I Sverige måste all sådan här handel med unga människor upphöra. De som rymmer måste få skydd så att de kan leva ett bra liv. Släktingar måste åtalas och dömas hårt så att ryktet sprider sig i hela denna grupp av befolkningen att man måste upphöra med dessa medeltida försäljningar av unga!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate