fredag, december 26, 2008

Sahlin vs Reinfeldt

Det är bara att återigen konstatera att valet av Mona Sahlin till partiledare för sossarna håller inte. Eller rakt på sak, Mona håller inte måttet för vad en partiledare ska göra. Det är få som ens kan tänka sig henne som statsminister.
Svagt kort är lagt och då är det inte konstigt att svenskarna i undersökningar ger Reinfeldt mycket högre förtroende än Sahlin.
Man behöver bara jämföra Sahlins sätt att framföra åsikter med tex hennes partivän Margot Wallströms mycket säkra och tydliga talekonst. När Wallström talar då lyssnar man!

Så är det med Reinfeldt också, man lyssnar!

Socialdemokratin har under många år haft svårt att plocka fram någon kandidat som håller måttet. Göran Persson kunde tala det får man väl erkänna sedan vad han sa det är ju en annan sak.
Persson var den stora förstöraren, en riktig Hannibal. En politisk nolla faktiskt om man granskar honom, behöver väl bara nämna hans skolreformer!
Detta visar bara att sossarna är vilse eftersom de i stort sätt bara har en generation broilers.
Först unga örnar sedan ssu för att gå vidare till att bli ombudsman osv.
Vad har tex Mona Sahlin haft för vanligt jobb egentligen? Eller Bosse Ringholm?

Att vara sosse och se det här eländet inom sitt parti måste vara smärtsamt om man nu inte är så stalinistiskt tänkande så att man sväljer allt utan att ens fundera!

Opposition är inte bara att gnälla utan man måste kunna lägga fram en politik som håller för granskning.
Om man ska kritisera tex pensionssystemet så innebär det faktiskt att man måste kunna stå för att man införde detta ihop med FP . Man kan inte undandra sig ansvaret för den politik man förde under många år under Göran Persson .
Mycket av det eländet som borgarna fick ta över har grundlagts under så många år.
Energipolitiken inte minst där man aldrig satsade på vindkraften och där Sverige nu ligger ohjälpligt efter många andra länder.
Vi hade kunnat ha en mycket stor industrisektor tex i Göteborg med denna tillverkning. Då skulle inte Volvokrisen varit så eländig att hantera.

Sossarna svek redan i folkomröstningen om kärnkraften med sin sidolinje och idag förstår man varför. De hjälpte som vanligt Wallenbergarna och då gällde det att värna kärnkraftssamhället.

Synd bara att miljöpartiet har befolkats av samma slags karriärsmänniskor som vill fram till köttgrytorna. De har lagt sig platt för sossarna när de verkligen i nuläget skulle behöva föra en mycket radikalare miljöpolitik. Ska man rent av börja stödja bilfabrikerna med statsstöd?

Reinfeldt håller i denna fråga avstånd till denna bilindustri där han säger att de måste själv ta sitt ansvar!

Mitt råd är , börja bygg upp en vindkraftsindustri där Volvoarbetarna och Volvo blir basen!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate