måndag, augusti 11, 2008

Värnplikt!


Förra året så gjorde 4700 svenska medborgare värnplikt.

När jag låg i flottan under åren 61-63 så hade man fyra stora inryckningar varje år,själv var jag med som värnpliktig och tog emot januarigruppen på 1100 man.
På tre dagar tog vi blodprov på samtliga, en fin kontroll på dessa unga män.
Flottan hade lika många värnpliktiga på den tiden som det hela svenska försvaret hade förra året.
Vi har en försvarsminister som skubbade från värnplikten, bara detta är anmärkningsvärt och också påtalat. Det säger trots allt en hel del om hur de som är emot försvaret har flyttat fram sina positioner.
Idag gick socialdemokraterna ut med ett förslag om att försvaret borde åtminstone bestå av ca 15.000 värnpliktiga varje år men de skulle då bara få en utbildning på ca tre månader!
All erfarenhet inom det militära säger att en så kort utbildning är inget värt.
Socialdemokraterna var de som började skära ner stort på det militära och dessvärre så fullföljer de borgeliga denna politik i dessa dystra tider när Ryssland åter stiger upp som en hotande skugga från öster.
Anders Karlsson från SAP kastar ut ett flugpapper för att fånga lättlurade.
Vi som tjänstgjorde 15 månader i flottan med tre månaders repövningar ser nutidens gyckel med denna allvarliga fråga med stort allvar.
Dessutom ställer man sig också frågan varför vi som gjorde vår plikt med utebliven inkomst under så lång tid dessutom ska betala större procent i skatt som pensionerad än de unga som arbetar och slipper värnplikt.
Otack är världens lön !

Borde inte borgeliga väljare verkligen få sig en tankeställare över hur särskilt moderaterna sköter försvarspolitiken idag?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate