fredag, augusti 22, 2008

Danmarks riksidiot nr 1


Kim Larsen tar strid mot den danska röklagen.
- En kamp för frihet och demokrati, hälsar den danske rebelliske rockräven och satsar flera hundra tusen kronor på sin protestaktion.

"Gesundheit macht frei" säger han också i sin kampanj och det är verkligen ett stort lågvattenmärke att anspela på en gammal nazistslogan! När folk tar till ordet frihet så ska man alltid ställa sig frågan :frihet för vem!

I somras var jag både på Köpenhamns central liksom Kastrup och där var nu äntligen rökfritt. Förr när jag tvingdes att passera alla dessa danska rökare och tvingades att inandas deras förtryckarrök så mådde jag illa. Var man än kom i detta land så påtvingades man denna ohälsosamma stank ,inte fan frågade de efter om jag ville ha frihet från stanken. Nej,rökare i alla länder tar sig "friheten" att förstöra miljön och hälsan för andra. Vem är det som skräpar ner överallt utomhus med sina fimpar och gamla paket? Vem har givit dem rätten till detta?
Så snackar Kim Larsen och andra sk kulturpersonligheter om sin "frihet". De lägger hundratusentals kronor på en stor kampanj i Danmark för att man ska gå emot rökförbudet på offentlig plats. Det hade varit betydligt vettigare att lägga dessa pengar på forskning mot cancer.
Jag har under ett år i mitt yrkesliv kommit i kontakt med lungcancer och det är en förfärlig död en rökare går till mötes när de väl har fått cancer. Innan dess har de ofta fått kol eller astma med stora svårigheter att andas. När de slutligen dör så kvävs de sakta ihjäl.
Jag har suttit på sängkanten hos dessa stackars människor och hållit dem i hand medan de dog framför mig i största panik.
I Danmark råder en sorts övermänniskoattityd hos en rätt så stor del av befolkningen. Inget kan hända just dem!! Om man försöker diskutera deras attityd så blir man ofta hånad och utskälld, särskilt om man är från Sverige.
Kom ihåg att deras sk "smil" ofta är ett hångrin till oss Svenskar för de anser att vi ska "hålla keften" !
Nu får jag hoppas att förnuftet vinner även i Danmark och att man ber Kim Larsen med vänner att krypa ner i det hål som de kom från!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate