fredag, augusti 01, 2008

Inflation

Svenska folket har enligt utförda undersökningar inte varit så pessimistiska på 15 år inför framtiden som de är nu. Alla tycker att ekonomin bara försämras hela tiden. Priserna stiger i affärerna.
Jag kan bara hålla med eftersom jag per snigelpost idag fick ett brev från SKANDIA. De sänker pensionen för alla from. augusti månad med nära 10 %!
Kul just när priserna på framförallt livsmedel stiger .
Elpriserna har fördubblats på 5 år och Vattenfall (läs Staten) gör rekordvinster. Vattenfallschefen tjänar 8.6 miljoner om året och ser så glad ut på alla foton.
Förstår så väl att han är glad för han är den statliga chef som tjänar mest av alla.
Han behöver inte oroa sig inför framtiden vare sig vad gäller pension eller livsmedelspriser.
Statsapparaten tjänar mer skatt än någonsin också på bensinpriserna och elen , så fort dessa priser stiger så håvar finansministern också in miljarder!
Vad gäller Vattenfall så är det underligt att ingen kräver att man sänker priserna för oss konsumenter. Nej man fortsätter att inbetala stora summor till staten
, senast var det ca 8 miljarder!

Regeringen säger sen att det går till att sänka skatten för medborgarna. Jojo, vissa medborgare,de som arbetar. Vi som är pensionärer får ingenting utan vi betalar dessvärre mer i skatt än de arbetande och elen kostar trots allt samma för oss. Priserna i affärerna drabbar oss värre då vi inte får ett rött öre av dessa miljader från Vattenfall!
Hela detta system sjösattes av sossarna för rätt så många år sedan.De har fört en politik som de borgeliga bara har behövt fullfölja !
Därför blir det så ömkligt att höra Sahlins löften. Eller kommer ni ihåg Pär Nuders utfall mot oss pensionärer. KÖTTBERGET kallade han oss.Tärande ,sa någon också.
Denne Pär Nuder har suttit i Riksdagen samt haft full lön utan att ens vara närvarande så som han ska.Nej, han har skrivit en bok på arbetstid !
Snacka om skrymtare, jävla pack ,det är vad det är frågan om!!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate