onsdag, december 06, 2006

Yusuf




An other cup Yusuf!

Idag köpte jag den efterlängtade nya Cd:en med mannen som en gång i tiden hette Cat Stevens.Han är nu 57 är gammal men hans röst är bättre än någonsin.Jag njuter av hans texter och röst så det känns i hela själen.Det är elva låtar på skivan och han har skrivit tio av dem,En sk cover finns med och det är inte vilken som helst.
"Don´t let me be misunderstood" kort o gott.Den som har gott minne kommer ihåg att Animals gjorde stor lycka med den på sin tid.Många vet inte att Yusuf är till hälften Svensk,han har bott i Gävle en gång i tiden ett helt år när han var åtta år gammal. Min son är släkt med honom genom sin farmor.Det lustiga är att min son bor i Gävle just nu!!!Yusuf har för övrigt en bror som alltid har bott här i Sverige så han kommer hit på släktkalas då och då!Det var bara lite kuriosa!

Han är ju som de flesta vet muslim sedan många år, han höll på att drunka och då ropade han på Gud och han klarade sitt liv.Sen grodde någonting inom honom så han drogs till religionen och det blev Koranen som öppnade ögonen på Cat.Efter sin konverering så upphörde han att sjunga sina låtar. Vem minns inte "Morning has broken tex" !!
Massor med underbara melodier som har blivit odödliga!Gör en slagning på Google med "Cat Stevens" så får ni se. Skivan kan varmt rekomenderas och precis som Beatles nya så är det inget kopieringsskydd på den.Du kan lugnt göra en till cd eller lägga över den på din hårddisk.
Förnuftet har tydligen börjat segra,denna gång är det Polydor som ska hedras!!

2 kommentarer:

Rita A sa...

"Morning has broken... la la laaa..." Vackert.

hogrelius sa...

kan bara hålla med!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate