fredag, december 01, 2006

Idolerna!

Stängde av Idol som hade final på tv 4! Tycker fortfarande att det är ett kass program med halvtaskiga sångare.Satte på en radiostation som sänder det senaste i rockvärlden och man hör ju från första takterna att det är så kollosal stor skillnad mot amatörerna på idol! Juryn är ju ett kapitel för sig,programmet är ju en mall från USA och de måste följa denna mall för att få sända skiten .Alltså måste juryn agera som den gör.Ett slag av prostitution, fy fan hur kan man sitta och spela ett sånt fult spel.
De sjunger ju falskt emellanåt och slaktar tex låtar av Queen.Stackars Fredde uppe i himlen , han måste gråta när han hör det hela.
När man ser publiken så är det ju till stora delar "fjuttisar" som dyrkar de nya idolerna och skriker mödomen av sig som vanligt.Så var det när Elvis kom fram eller Snoddas .........!
Elvis höll ju en annan klass och alla som har något att komma med överlever tom. sin död medan alla stackars amatörer lever över en natt för att sedan falla i glömska!
Hörde nyss Coldplay på radion här och Herrejösses vilken skillnad mot grabben på idoltv!
Det ligger något tragiskt över den nya tidens sätt att plocka fram ev. kommande förmågor.De som har något genuint att bjuda sin publik går alltid den långa vägen och lär sig sitt "hantverk" från grunden.
De nya som blåses upp av dessa charlataner inom nöjesindustrin faller ofta tungt ,de utnyttjas och får inte den tid på sig att växa som de skulle behöva.
Konsumtionssamhället föder och dödar i snabb takt!


PS Ödets ironi,jag bytte station och de spelade Queen, We will rock you...........OJ!
Hörde på radion i morse att 1.2 miljoner människor hade röstat! Ja,folket i Sverige är sig likt på många punkter. Det finns en linje i det hela.Nästan hela befolkningen använder sig av Windows Microsoft för dyra pengar trots att det finns gratis OP-system såsom Ubuntu-Linux mfl. Filmer från USA toppar listan totalt sett och vi använder oss snart av Yankeespråket i allting.Lyssna bara igår vilket språk man sjöng på. Vår radio spelar i stort bara en sorts musik trots att det finns ett mycket stort utbud av annat att spela.Behöver ju bara nämna att Danmarks radio har en hel programkanal där de bara spelar jazz dygnet runt.I natt så spelade de en skiva med vinnaren av denna sk tävling,han sjunger och har talang men ett tränat öra hör ju att han har mycket kvar innan han står på egna ben.Nu är han en kopia utan eget sound! Jag behöver ju bara snacka lite om Joakim Berg i Kent vilken har gått den långa vägen och han har något eget från början till slut.De flesta av den sk schlagerpubliken vänder ju också en så stor artist som Jocke Berg och Kent ryggen trots att de är ett av de få riktigt stora banden som vi har i Sverige!Nej, ytligheten har åter vunnit tyvärr men jag är inte förvånad för allt hänger ihop från en dålig skola till allmänn likriktning!Ta ni en hamburgare med coca-cola på Mc D och rapa på!

World AIDS Day

4 kommentarer:

hpy sa...

Vi har ett motsvarande programm, Star Academie, som jag ser endast hos ett par vanner eftersom de trogen foljer med programmet. Sk ar det! Som sa manga andra tv-program. Det kanns som om de vore gjorda for manniskor som inte har nagot i knoppen.

Anna Högrelius sa...

Nej du, jag håller faktiskt inte med sig alls. Jag såg Idolfinalen idag och tyckte att Erik gjorde en riktigt bra version av The show must go on. Man kan inte jämföra honom med Freddie eftersom de är två helt olika artister med olika sätt att sjunga. ALLA artister sjunger falskt då och då, även stora artister som Jocke Berg. Ingen är perfekt! Nu vann Markus hela Idol och han var en värdig vinnare för han behärskar alla möjliga genrer och kan sjunga lysande.

Anonym sa...

Från Majsan!!

Jag har konstant fört en blockad mot samtliga former av utröstningsprogram/dokusåpor oavsett innehåll. Personligen finner jag inget nöje i att man har förnedringsprogram och kallar dem för underhållning. Det som ändå kanske förvånar mig mest, är medborgare som tittar år efter år men samtidigt beklagar sig över hur usla program det är! Det finns ju val: att inte titta.

hogrelius sa...

Upplever nästan det här med Idol som en generationsmotsättning, de som är lite äldre o skriver till mig håller i stort med mig medan alla yngre hittills,särskilt flickor, inte alls håller med!
På sjuttiotalet så hade vi en stark motrörelse mot all form av tävling i musik.Hela den tidens radikala individer vände sig mot tanken överhuvudtaget.
Nu tävlar tom. barn i hela europa mot varandra och ser ut och uppträder som "världsartister"! Såg lite igår men fann det avskyvärt faktiskt. snart blir det i Europa som i Usa att man låter 5 åringar
se ut som vuxna kvinnor.Hundar ska tävla om bästa kläder.Osundheten sprider sig som en varböld från USA!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate