fredag, december 01, 2006

Stora Journalistpriset 2006

Nils Funcke fick stora journalistpriset för sitt avslöjande av förre utrikesministern Freivalds ljug angående "nersläckningen" av en hemsida för SverigeDemokraterna.(ministerstyre ??)

Bra att Nils F fick priset därför han har i många år avslöjat och stridit för en massa viktiga händelser vad gäller yttrande o tryckfriheten.Rättsfall ,förföljelser av felaktigt dömda tex de sk "styckläkarna" m.m. Bilden på sidan idag är från en demo 1972 och varför jag sätter in den idag beror på att när jag såg utdelningen av priset så fanns Stefan Mehr på plats och talade .Han var den kille som polisen släpade in på en skolgård under en demo mot Vietnamkriget under sextiotalet! De bankade honom gul o blå samt slog av armen på honom,vad de då inte visste att han var son till borgarrådet Mehr i Stockholm.En man med inflytande som kunde kalla på polischefen och läsa lusen av honom och de metoder polisen använde mot den tidens demonstranter.
Nils Funcke fanns också med i den krets av ungdomar som upprördes över USA:s orättfärdiga krig i Indokina.Han arbetde senare som journalist på tidningen GNISTAN som var skp:s tidning.En plantskola för många idag ledande journalister bla då Nils Funcke som aldrig har dolt att han arbetade på denna "röda" tidning. Han nämde detta vid sitt tacktal också och det till skillnad mot andra som försöker dölja vad de gjorde som unga.
Att uppröras mot orättfärdiga krig eller fällda domar eller vad som än dyker upp präglar dessa män och kvinnor som arbetade på Gnistan.
Vi som jobbade med Gnistan hade inte alltid rätt men mångt och mycket var oerhört bra och avslöjande och det är i denna tradition som en bra journalist ska arbeta! Grattis Nils till priset!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate