lördag, mars 11, 2023

Lena Malmberg får ordet om Fredrik Andersson!

 

1384 DAGAR KVAR ATT LEVA...
... hade Fredrik Andersson när jag tog den här bilden av honom på Norrmalmstorg i Stockholm i maj 2018. Vi i Medborgerlig Samling hade samlats för torgmöte inför valet. Fredrik har flygbladen i handen.
Som ni ser på bilden ifrågasatte Fredrik värdegrundsbabblet - ni vet det där som inte sällan handlar om "allas lika värde", oavsett hur man beter sig i samhället och vad man utsätter andra människor för. Typ beter sig illa och respektlöst mot sina medmänniskor - kanske rent av mördar dem - men ändå ska omhuldas i värdegrundsbomull. Där förövarna blir offer och offren blir neglierade. Den typen av värdegrund. Han skojade därför om att han hade "fel värdegrund". Fredrik vågade ifrågasätta. Något som tyvärr blivit allt ovanligare.
Det var av den anledningen han stoltserade med en ryggrad (i plast) i ryggan (var annars), för att visa att han inte tänkte kröka rygg för någon. Det gjorde han inte heller. Det kom att kosta honom hans liv.
Av den anledningen väljer jag att publicera originalbilden idag och inte den redigerade varianten av min bild som jag sett florerar bland många medier. Det blir min hommage till Fredrik Ryggrad Andersson och mitt tack för hans samhällsengagemang.
Samtidigt vill jag påpeka att det paradigmskifte som det talas om att Sverige måste genomgå, bör börja med att ta tillbaka våldsmonopolet till staten och stärka rättsstaten. Våra lagar är inte gjorda för ett Sverige som befinner sig i kriminella gäng- och klankrig. Våra lagar räcker inte till för att skydda medborgarna i den typ av samhälle Sverige har utvecklats till. Här måste riksdagen se till att skynda på med skärpta lagar.
Domen mot Fredriks mördare blev 2 år och 11 månader - alltså inte ens tre år. Gärningsmannens ålder har varit avgörande - då måste vi se till att det blir anpassade ändringar i lagstiftning i samma takt som åldern på gärningsmän och mördare sjunker till allt lägre åldrar. Det hastar.
Förutom att den milda domen är en skymf mot offret och hans nära och kära, är det faktum att gärningsmannen tilldelades svenskt medborgarskap efter att han hållit sig undan den rättsliga processen (i Armenien), en ytterligare skymf mot offren. Det måste bli svårare att bli svensk medborgare och medborgarskap i Sverige är ingen mänsklig rättighet, även om vissa verkar tro det.
Alla ni som sitter och hukar bakom era pk-sköldar och hoppas på att våldet i Sverige inte ska drabba er - lita inte på turen. Se till att göra något för att förändra och förbättra, istället.
Avslutningsvis vill jag bara informera kammaråklagaren om att Fredrik Andersson blev "mördad" - kallblodigt - och åklagarens sätt att säga att Fredrik "avled" skulle ju kunna tolkas som att han avled av andra orsaker än att han bragts om livet. Ryggradslöst av åklagaren (pun intended).
Tack Fredrik Ryggrad Andersson!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate