måndag, november 07, 2022

Nuri Kino får ordet! /Bilder har jag lagt till/


 Man måste kunna ha två tankar i huvudet. Eller tre. Vi kan börja med ett förtydligande.

Det kurdiska YPG i nordöstra Syrien är en del av SDF. Det är också den assyriska/syrianska säkerhetsstyrkan MFS. Vi måste kunna diskutera Billströms och Sveriges ställningstagande på ett adekvat och sunt sätt.

SDF bildades av Nato-landet USA. SDF vann tillsammans med en koalition av västländer kriget mot ISIS. Hade de inte gjort det hade vi haft ett kalifat som stäcker sig över stora delar av Mellanöstern. SDF ansvarar för de fångläger där tiotusentals terrorister hålls. Bland terroristerna finns svenskar som Sverige inte velat ta hem. Är SDF och YPG helgon? Nej. Det är det inga aktörer som är. Men det råder inga tvivel om att tusentals om inte tiotusentals av deras medlemmar fallit martyrer i kriget mot vår tids värsta terrororganisation. Bland dem finns de modigaste kvinnorna modern tid skådat.


Sverige vill med i Nato för att vår regering och riksdag vill skydda sina medborgare mot Putin. Väl så. För att vi ska få gå med Nato har Turkiet satt krav på oss. Ok vi fattar, Erdogan passar på. Men samtidigt ser vi bild efter den andra av möten mellan leende Putin och Erdogan. Hur kommer det sig att den vi vill skydda oss från är på bild med den som ska skydda oss?
Vad händer med ISIS-lägren i nordöstra Syrien om SDF förlorar stöd?
Varför tillåts Erdoğans konsekvent uttrycka sin ambition att annektera stora delar av Syrien och delar av Grekland?
Erdoğan bombar i Syrien och Irak. Varför är det tyst om det?
Utan att ta ställning i den svenska Nato-debatten måste ovan frågor kunna ställas.
Jag har över tjugo års erfarenhet från de berörda områdena i Mellanöstern. Innan ni läxar upp mig om sambanden mellan Bashar, Iran, Hizbullah i Libanon och Putin vill jag deklarera att jag har den kunskapen. Även den diskussionen är viktig. Relationen mellan Iran och Turkiet är av största vikt att diskutera, den med.
Vi behöver fler fördjupande samtal med initierade experter. Innan vi slänger den ena eller andra gruppen under någon buss, oavsett bussens färg.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate