fredag, november 11, 2022

Förtrycket mot kvinnorna i Afghanistan ökar nu!

 https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kvinnor-i-afhanistan-forbjuds-besoka-parker-och-nojesfalt 

"Kvinnors rättigheter fortsätter att inskränkas i Afghanistan. Den senaste i en rad restriktioner över vad kvinnor får göra är att porta dem från allmänna parker, nöjesfält och gym. Tidigare i år infördes regler om att kvinnor bara får besöka dessa platser under särskilda dagar, för att hålla kvinnor och män separerade.

Mahsooma, en kvinna som valt att inte uppge sitt efternamn, var på väg att besöka nöjesfältet City Park i Kabul, men blev nekad att komma in, och fick besviket vända hem.

– När en kvinna och hennes barn kommer till parken borde de släppas in. Barnen här har inte sett någonting bra. Det här är en stad drabbad av krig, barnen måste leka och bli underhållna, säger Mahsooma till nyhetsbyrån Reuters.

Hör fler röster från Afghanistan i videon." Svt.

Tumskruvarna dras åt hela tiden i Afghanistan mot kvinnorna.

Allt medan kvinnor och män i grannlandet Iran försöker kämpa emot islamisterna i styret, dessa som nu hotar att avrätta alla demonstranter som har hamnat i fängelse.

Kvinnor i Iran har fått nog av männens förtryck där hucklet är symbolen för underkastelse inför männen. Män i dessa kulturer klarar inte av att se kvinnors hår, det är ju bara trams.


Även i Sverige ser vi allt fler småflickor med islamkläder och ingen tycks ha några åsikter om detta utom några få som också blir kallade islamofober.

De muslimska kvinnorna i Sverige tycks inte ta det minsta intryck av vad som händer i tex Iran. Dessutom ser man aldrig muslimer delta i demonstrationer mot Iran eller Rysslands krig mot Ukraina.

De lever i sin bubbla ute i förorten men när Paludan brände koranen då såg man tom kvinnor kasta  sten på polisen. Vad säger det oss om dessa?

De har enligt mig tagit med sig förtrycket hit och då måste också frågan ställas: VAD FLYDDE DE FRÅN FÖR NÅGOT?






Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate