söndag, november 13, 2022

Elin Jönsson och Bengt Norborg!

 


Dessa två journalister har genom sitt mångåriga arbete hela tiden utmärkt sig som trovärdiga i sina reportage inte minst på senare tid i Ukraina. Vi ska inte heller glömma de fotografer de arbetar med, Lyrefelt och Emil Larsson.

Bengt Norborg går rakt ut i rutan och visar hur Rysslands krig ser ut, ett hemskt anfallskrig med brutal terror mot civilbefolkningen. Hans reportage påminner om det jag såg på 60-talet från Vietnamkriget där USA begick fruktansvärda övergrepp också på civila.

I alla krig så finns det alltid de som försvarar brutala övergrepp samt alltid ska "förklara" övermaktens ansvar för dessa.

Elin Jönsson fick mig i de senaste reportagen inifrån Ukraina att känna hopp . Hennes utmärkta intervjuer tex med en gammal militär kunde visa upp just hur hoppet om att kunna köra ut missdådaren från Ukrainas mark finns levande !

Glädjen i reportaget bland mängder av människor som hälsade de Ukrainska soldaterna ,som de hjältar de är, var fantastiskt att få se.

Elin Jönsson talar ju ryska sedan många år och har ju på detta sätt också lättare att tala med de människor hon möter. Ukrainare förstår ju ryska rätt väl eftersom språken tillhör samma grupp av slaviska språk.

Inatt sov hon i ett badkar för sin säkerhet och jag frågade henne om det hade gått bra. Svaret kom efter en stund att hon genom att hon är kort till växten så hade det gått bra.

Svt har tillgång till ytterst bra journalister och fotografer och man kan bara be för att de inte ska råka illa ut, det är ett ytterst farligt yrke dessa har som rapporterar från krig!


En bild från i morse ,Elin med lite varm dryck efter en natt sovandes i ett badkar.

PS Hennes värme i sina reportage går inte att ta miste på och jag uppskattar detta väldigt mycke!



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate