onsdag, november 23, 2022

Ensam hemma version 80!

 


Detta är version 80 av mig iklädd en skön morgonrock från Gotland.https://www.vamlingbolaget.com/ 

Färg på tillvaron skadar inte i detta glåmiga land.  Glåmigt ja, läs också det här av Gunnar Sandelin:https://detgodasamhallet.com/2022/11/19/gunnar-sandelin-svensk-vs-dansk-mentalitet/ 

Vi är ett land med en gammal befolkning vilken har blivit "myndighetsfromma"!

Det är det långa inflytandet från socialdemokratin som har skapat dessa människor som alltid litar på makten eller litar på press och svensk TV!

Egentligen är det samma mentaliteet som fanns på 1800 talet då man litade på överhögheten och prästerna.

Sveriges bästa människor utvandrade till USA och det skadade Sverige.

MEN jag förstår dem som inte ville eller kunde stanna kvar. 

Förföljelsen var svår mot tex de frikyrkliga eller fackföreningsaktiva.

Man ska passa sig för att göra jämförelser men den utstötning vi sett under de senaste 15 år av exempelvis medlemmar i SD påminner om flydda tider. 

I många år har både i skolor,arbetsplatser, media osv gällt att ha RÄTT åsikter. Ungefär som folken under kommunismen levde. Hävdade du andra åsikter än partiet så miste du jobbet.Barnen fick inte gå i högskolor . Alla dessa människor kom att kallas dissidenter. Efter att murarna föll 1989-90 så kunde tom. dissidenter bli presidenter i sina länder. Oket lyftes bort men ska detta ske i vårt land också?

Aftonbladet och olika vänsterkrafter fortsätter att sprida sitt gift om nazister mm.

De använder samma metoder som i forna östblocket, inte ens kunna skaka hand efter en debatt sd mot v!

Men V känner sig nog lite underliga när det är SD som får arbetarnas röster och att det är SD som för fram förslag och får igenom dessa tex med den höjda a-kassan! Denna medelklassvänster är stark i storstädernas områden av tjänstemän, artister, journalister.  I de gamla brukssamhällen som finns kvar finns snart bara SD och sossar!

Stockholm, Malmö och Göteborg är de städer där många ger sin röst på något parti som är vänster. Djupdyker man i hur valsiffrorna ser ut så kan de bli 80 % vänster tex i vissa områden i Farsta.

Välmående medelklass i radhus med bil,vovve,barn mm!

Vet de överhuvudtaget vad socialism innebär? Vet de idag hur DDR såg ut?

Vi som rest i många länder i östblocket minns ju armodet men också hur många soldater det fanns. DDR hade en stående armé på 3 miljoner man!

Det fanns inga pengar till att reparera husen som var oerhört förfallna,det fanns mycket lite mat i de butiker vilka skulle förse befolkningen med mat. Köer överallt. Utom i lyxbutikerna för partipampar där de kunde köpa "västvaror"!

Populism är att utlova reformer vilka man aldrig har råd att genomföra och vänsterpartiet är nr 1 i detta fack!

Ibland är det svårt att förstå människor!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate