onsdag, april 26, 2017

Idag säger rikspolischefen sanna och kloka åsikter.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6681597

De som följt mina bloggar i många år vet att jag alltid har pekat på hur politiken har skapat de sk "utanförsområden" där de stora o mellanstora städerna dominerar.
När tex Rosengård byggdes så bodde det många infödda Malmöbor där med arbete på Kockums och andra stora arbetsplatser. Sedan kom det en ny sorts politik i Sverige där man bortsåg från att det fanns arbete åt de som kom hit. Rosengård tömdes på tämligen kort tid på de ursprungliga innevånarna.In kom människor utan arbete och socialen fick ta över .Vissa tider så gick 80% av de boende på sossbidrag.
Skolorna  försämrades hela tiden och till slut fick man stänga Rosengårdsskolans högstadium. Över 50 % gick ut utan betyg!
Kriminaliteten ökade hela tiden i takt med att det varje vecka brändes skolor och källare. Knarket flödade och en svart marknad uppstod snart sagt över hela staden med bedrägerier och svartklubbar i basen.
Polis och åklagare hotades till livet med sina barn som insats. Stora svårigheter uppstod då att lagföra de kriminella.De senaste åren har mord på unga ökat.
Vad vi har sett i Malmö och som under många år var begränsat just till Malmö finns numera på så många platser i landet.
Det är detta som rikspolischefen idag talar om!
Under årens lopp har en del påstått att jag överdriver och att det inte är så farligt. Ibland får jag höra att "de skjuter ju bara varandra"!
Detta är helt oacceptabelt, ingen ska skjutas överhuvudtaget. Ett sådant betraktelsesätt ligger ju faktiskt så nära busets egna värderingar och leder bara till ännu mer otäcka händelser.
Vad rikspolischefen Eliasson säger idag är ju att samhället har begått fel och svikit hela landet och dess boende.Polisen kan omöjligt lösa ett problem som är politiskt.
I över fyrtio år har man byggt upp ett samhälle vilket bara kan bli så som vi ser idag.
Ingen verkar heller att ha några åsikter hur man ska kunna reparera dessa områden där så mycket elände frodas. Kostnaden för alla dessa unga män som idag sitter på kriminalvårdens anstalter är skyhögt.Pengar som hade kunnat användas bättre!
VEM tar sitt ansvar ?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate