torsdag, april 27, 2017

Freden kom 1945 med nya mord!

Jag har läst många böcker om fredsslutet 1945 och den etniska rensningen som följde i spåren av freden.En rensning som samtliga stormakter stod bakom.
 Sovjetunionen, Polen och Tjeckoslovakien utförde samma illdåd som nazisterna hade bedrivit men nu var det den tyska civilbefolkningen som utsattes för mord och terror.Även små barn straffades av självutnämnda sk folkdomstolar.
 Vedervärdiga hämndlystna människor och ofta sk partisaner med kommunistisk ideologi. Sovjetiska soldater uppmanades till hämnd och Stalin gav order om fritt fram. Kvinnor massvåldtogs ofta mitt framför sina egna barn.
Allt detta har funnits berättat i olika böcker av vittnen. Nu finns det en BBC-film som berättar sanningen om vad som hände .Förfärliga bilder och korta filmstumpar finns med. I olika delar av Tjeckoslovakien bedrevs terror och man fördrev 3.5 miljoner medborgare enbart för att de var tysktalande. Samma sak skedde när Sovjet ihop med västmakterna ritade om kartan och Polen fick stora delar av Tyskland och fördrev den tyska befolkningen.

Koncentrationslägren fortsatte man att använda men man bytte bara ut nazisterna fångar mot tyskar . Och allt fortsatte som förut ! Moralen hos särskilt den sovjetiska kommunismen stod på samma nivå som nazisterna. Laglöst och utan rättvisa! Men detta ligger ju i alla totalitära lärors moral. Hatet fyller dessa politiska åskådningar. Se denna dokumentär https://www.svtplay.se/video/13267048/den-blodiga-freden-1945/den-blodiga-freden-1945-avsnitt-1 


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate