lördag, april 22, 2017

De som förstörde försvaret, vad gör de nu?

https://www.svd.se/miljardarens-erbjudande-ratas-av-forsvaret

Jonas Gummesson säger så här i Svd: "Regeringen ville inte betala tillräckligt för att köpa tillbaka den tidigare militära hamnen i Fårösund och helst slippa höja försvarsanslagen i vårbudgeten. Försvarsmakten saknar bygglov och skjuttillstånd. Regeringen vill ändå slå mynt av den militära satsningen på Gotland och vinna lättköpta poäng."

När jag gjorde militärtjänsten med 15 månader (61-63) i Kungl. Flottan så fanns det åtskilliga militära baser runt om i vårt land bla Fårösund med både hamn och fartyg.
När så olika regeringar bedömde att läget i världen var fredligt och många pacifister ingick i vår regering och riksdag så skrotade man försvaret.
Dessa felaktiga beslut kommer att kosta svenska folket massor med pengar framöver om man vill ha ett dugligt försvar återigen. 
Fårösund visar ju det fullkomligt idiotiska tilltaget och det är säkert på samma sätt på en mängd områden runt om i landet.
Ingen tar ansvar för hur alla dessa miljarder förslösades. Vem har granskat de olika försvarsministrarna? Thage G Peterson tex vilken framträder som en fredsduva numera.

Att den nuvarande regeringen med näbbar och klor inte vill att Sverige ska bli fullvärdig medlem i NATO utan är någon slags halv medlem beror väl på att man blir tvungen att öka anslagen rätt så mycket. NATO:s krav är ju att 2 % av BNP ska gå till försvaret. http://www.dn.se/debatt/fem-myter-om-svenskt-medlemskap-i-nato/ 

Finansministerns ihärdiga påståenden att ekonomin är mycket god borde då prövas i verkligheten med stora anslag till den militära budgeten men se detta finns inte på papper idag.
Svensk politik har försatt Sverige i ett mycket dåligt läge rent militärt. Ambitionen att bli världens största humanitära stormakt har fått gå före viljan att kunna försvara landet.

PS Jag hade förmånen att en tid få vara ombord på MUL 16 från Fårösund. Trevliga befäl inom KA 3! https://sv.wikipedia.org/wiki/Gotlands_kustartilleriregemente 
Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate