söndag, november 13, 2016

Tankar för dagen gav mig dålig smak i munnen idag!

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=1165Att sitta och antyda att det är den Franska  "ockupationen" av Algeriet för så många år sedan skulle vara en orsak till islamistisk terror i Frankrike,  och detta sänds just idag på årsdagen av alla morden!
Det är Hanna Högstedt i Göteborg , kultur"arbetare"  som totat ihop inslaget idag.
Om nu dessa Algerier som mot förmodan "hatar" Frankrike för dess historia för så länge sedan nere i Algeriet fortsätter med detta och överför det genom generation efter generation, då kan man ju undra varför de överhuvudtaget har emigrerat till Frankrike?
Varför bor de kvar?
Nu tror jag inte ett skvatt på att denna inställning är generell. Man får ofta sina uppfattningar inom en snäv grupp människor om man inte förmår att lyfta blicken . Jag vet ju att Hanna H har bott i Paris i många år men hon behöver inte vara något sanningsvittne för den skull.
Vi vet ju hur även hennes generationskamrater i Sverige lever väldigt snävt och alla har i stort sett samma uppfattningar. De är inte varken här eller i Frankrike eller i dagens USA kompatibla med folkflertalets uppfattningar.

Frankrike och dess folk deltog idag i minnesvärda ceremonier över alla offer för det besinningslösa våldet för ett år sedan.Värdigt och fint!Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate