onsdag, november 09, 2016

Profitjakten leder fram till fenomenet Trump!

När olika industristater likt Sverige började lägga ner sin industri samt flytta över verksamheterna till framförallt det kommunistiska Kina då la man grunden för utslagning och missnöje inom arbetarklassen.
Det är ju bara att gå in på tex Clas Ohlsson och kolla alla deras grejor som är till försäljning. "Made in China" på nästan allting.
Dåliga verktyg från Kina där Sverige på sin tid höll världsklass!
Man har från kapitalisterna i väst gjort om Kina och dess odemokratiska regim till ett av världens mäktigaste länder! Kina bygger ut hela sin militära kapacitet och och stiger fram som en krävande makt.
De tillåts investera över hela världen , inte minst i vårt eget land med köpet av Volvo.
I USA ser man nu en stark motreaktion där folket röstar för Trump (När detta skrivs så kanske han tom. vunnit valet).
Så här kommer det troligtvis att se ut i större delen av Europa också.
SD har etablerat sig med många röster bakom sig och drar till sig ungefär samma grupp av medborgare såsom Trump gör i USA.
Vad hjälper det med att råskälla då? Dessa väljare finns ju och ofta har de övergivit sitt gamla "arbetarparti"!
Hörde nyss på radion hur vår statsminister säger att vi ska ha respekt för politiska motståndare. Margot Wallström instämde och jag blir ju förvånad över att just de har mage att påstå något sådant.
VEM är det i det här landet som har deltagit i hetsen mot SD i flera år?
Hur har mobben  med en klapp i ryggen kunnat få tillåtas att betee sig såsom de gjort de senaste åren ute på gator och torg i samband med SD:s möten.

"Man ska ha respekt" säger dessa sossar men menar inte alla då. Kluven tunga brukar det kallas!


Sluta att kalla folk för idioter!

Jag gillar inte Trump liksom jag inte gillar populistpartierna i Europa.

 MEN jag förstår varför många dras till dem. Folk både här och i Europa har drabbats av krisen i världen och de som drabbas är ju arbetarklassen. På samma sätt som jag och mina kamrater på Nyby Bruk i slutet av sjuttiotalet. Allt las ner i stort sätt .Så är det i USA på så många håll också. Varven,stålet m.m Vi känner igen det. 

Landsbygden i vårt land är hårt drabbat.Hela landet ovanför Stockholm är hårt drabbat sedan 60-talet. Byar avfolkas. Inga läkare finns. BB flyttas så det kan bli 15 mil att åka. Då blir människorna desperata. Överger sina gamla partier som bara har lovat och lovat för att det sedan bara ska bli luft.

 Sedan bjöd Reinfeldt öppna famnen åt invandring och samma gjorde sossarna med sina vasaller. Oerhörda kostnader som de som redan har det svårt får i princip betala med ännu mer nerdragningar. På samma sätt som i USA eller Frankrike eller .....!
 Det blir en reaktion från människorna! Sedan kommer populisterna med sina enkla svart-vita lösningar och kastar ut denna krok till de som redan har nästan givit upp. Vem hugger på denna krok då, ja det vet vi ju redan. Men sluta att kalla dem för idioter.

 Sluta att kalla dem för rasister och försök att förstå VARFÖR det här händer. Gör något åt eländet istället! (Innan det är försent)


PS Klockan 09.00 så var det klart och Clinton meddelade att hon var besegrad! 
Ny president nästa år är Donald Trump!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate