tisdag, april 19, 2016

De stannar och tar striden!


Korrespondenterna

Kommer att publiceras i SVT Play
Utrikesmagasin. Del 2 av 10. Syrien inifrån. Fem år efter inbördeskrigets början har Syrien fallit sönder. Korrespondenterna rapporterar inifrån Syrien och från motståndets högkvarter i Turkiet. Programledare Bengt Norborg.
 Sänds i HD Textat sid. 199
Sänds även:
SVT224 apr11.35
Kurderna i Syrien och Irak är de som framstår som särdeles både kloka och modiga. En kvinna i programmet säger " att vi uppmanar inte någon att fly och utsätta sig för en farlig båttur över havet"!
Kebabkrogens ägare sover med sitt skjutvapen laddat och bredvid sig om IS skulle anfalla på natten.
Visst såg jag också flaggan med hammaren och skäran i det stora mötet och festen som kurderna anordnade. Visst vet jag att både PKK och YPG är socialistiska rörelser men de är de enda som valt att bekämpa ondskan från islamisterna. De värnar om alla oavsett religion. Bara man vill stå upp för friheten från islamister.
Valet för mig är helt lätt oavsett kurdernas politiska inställning, de väljer att stanna och slåss samt att börja bygga upp sitt land igen.
Är det några som verkligen skulle vara förtjänta av ett eget land så är det detta kurdiska folk som jag tänker på i första hand.

Se programmet!Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate