onsdag, augusti 05, 2015

Vågorna går höga om SD! (Som vanligt)

Jag råkade halka in på en diskussion idag vilken jag sett tidigare under årens lopp. För några år sedan så sa vissa debattörer att alla SD:are var fascister, sedan vreds det ett tag till att ledningen bestod av nazister. Idag pekar man ofta på SD:s ursprung som ett tecken på att de är i grunden odemokratiska.
Diskussionen idag mellan en känd vänsterdebattör och en socialdemokrat utmynnade i att vänstermannen påstod att SD är ett neofascistiskt parti men att de som röstar på partiet inte är fascister.
Att Mussolinis gamla fascistparti alltid dyker upp beror nog mer på att uttrycket har blivit ett skällsord, innehållet i herr Mussolinis parti var ju mer socialistiskt än borgerligt. Mussolini kom ju från den politiska yttervänstern och lierade sig med många sk nationalsyndikalister och de förde in sin anarkosyndikalism i det nya partiet.
Att SD skulle ha stora delar av denna ideologi i sitt partiprogram är ju helt fel. Var och en kan ju läsa deras program!
Skulle då SD vara ett parti med nazism på programmet? Nej , herr Hitler var en konsekvent socialist och styrde sitt rike på samma sätt som Stalin. Skillnaden var ju att Hitler hatade judar så mycket så att han lät detta gå före allt annat till slut.Tyskland var ju ett "folkhem" och det är ju ett uttryck som Per-Albin Hansson ofta talade om också.Socialdemokraterna hämtade en hel del inspiration från landet där nere i söder. Socialdemokraterna till och med vädjade till Tyskland att sätta en judestjärna i deras pass!

OM vänstermannen mot förmodan skulle ha rätt då kan man fråga sig vad han har för synsätt på SD:s väljare? Är de rent dumma i huvudet som inte förstår vad slags parti det är?
Han säger ju att DE inte är fascister men herreGUD så många korkade väljare vi måste ha som inte ser lika klart som vänstermannen. Varför han skulle vara klokare och mer insatt än de som är väljare kan man ju fråga sig!
Nu är det ju som så att kommunister och dessa andra "som vet bäst" alltid har en förklaring och ett ordflöde som alltid slår rekord. Jag har insett att med vissa är det bortkastat att ens försöka föra en seriös diskussion med, det är bara ett trist faktum!
Påminner starkt om religiösa diskussioner där det alltid framträder personer som " sitter på sanningen"!
Sanningen är nog som så att SD är mer ett konservativt parti med en del åsikter från höger och många åsikter från den tidiga socialdemokratin. Att vara nazist eller fascist enbart på att man är emot stora flyktinströmmar skulle ju innebära att väldigt många länder i världen också skulle vara av den kalibern.
Allt blir bara en trist ordlek där det gäller att stämpla så mycket man kan!
Att både vänstern och SD tycker lika i två stora viktiga frågor , EU och Nato, det tiger man om!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate