torsdag, augusti 06, 2015

Medlem i vänsterpartiet! (K)

Jag var medlem i folkpartiets ungdomsförbund i början på sextiotalet och var en engagerad medlem. Eftersom jag var arbetare så var jag intresserad av de tidigare sk arbetarliberalerna och deras kamp för att arbetare skulle få mer inflytande inom industrin. Skrev en motion till FPU:s kongress i Falkenberg men sedan började det hända något i min avdelning i Eskilstuna. Jag blev kallad till ett möte på Kurirens möteslokal och där satt FP:s ordf. i Eskilstuna plus en del andra "gubbar"!
De var mycket vänliga mot mig men klargjorde att jag inte hörde hemma i partiet!
Du är vänster sa de till mig och du bör nog gå med någon annan stans än FPU!
Lätt chockad gick jag därifrån och förstod ingenting eftersom jag betraktade mig som en sann liberal.
På denna väg så kom jag att söka mig till VUF (vänsterns ungdomsförbund) och vpk.

MEN jag kände mig aldrig hemma där eftersom jag avskydde sovjet och alla dess vasaller. När så invasionen av Tjeckoslovakien inträffade så blev det ytterligare en spik i kistan, partiet tog de facto ställning mot Dubchek på ett fult sätt. Hermansson tog avstånd från avsättningen men partiet återupptog sina partiförbindelser och uttalade stöd för den nya sovjetvänliga falangen som på sovjetiska bajonetter styrde.
Vänsterpartiet hade under alla år troget stött hela östblocket och ända tills allt föll samman åkte de på partiernas kongresser och höll hyllningstal.
I Dagens nyheter då som nu agerar vänsterjournalisterna med sina lögner , se här :http://www.svd.se/staffan-skott-minns-robert-conquest/i/senaste/om/ledare
Allt som sades om Sovjet skulle försvaras, all kritik var bara imperialistisk propaganda.
Partiet idag agerar på precis samma sätt, de ljuger och förfalskar verkligheten även när deras egna medlemmar försöker beskriva den verklighet det själv lever i ute i sina förorter.
Samma gamla socialism förespråkas vilken skulle leda till ett samhälle identiskt med det gamla DDR, ingen yttrandefrihet.Ingen tryckfrihet! Staten  skulle ta över allting och byråkratin skulle härska över befolkningen.
De senaste årens  agerande av vänsterns ungdomar är ingen uppbygglig scen att se. De har solidariserats sig med de värsta mörkerkrafterna ute i förorterna, gangsters och islamister. Att bränna bilar är kanske revolutionärt?
Under många år har vänstern bekämpat Sveriges grundlagar där yttrandefriheten är en grundpelare som folket har tillkämpat sig, ofta i hårt motstånd från de som inte vill ha tryck o yttrandefrihet. Vänsterns agerande mot tex SD är fel på samma sätt som man agerade på sin tid mot Bert och Greven. Hur många möten vänstern har förstört genom åren går ej att räkna idag så många är det.
Senaste bravaden i bekämpandet av lagligt uppsatta affischer påvisar bara en gång till vad de är ute efter, avskaffandet av yttrandefriheten.
Tänker de inte på att nästa gång kanske det är deras tur att bli drabbade? Eller är det en medveten taktik för att få fram ett läge där de ska framstå som de "rätta" kämparna för folket?
Så agerar också fascister, de vill ha bråk och motsättningar så att de kan agera på gatorna.

Jag blev som sagt var utesluten ur VPK men det är en annan historia.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate