måndag, augusti 17, 2015

Skilda världar!

Var man bor i vårt land betyder kanske att man ser på händelser med olika ögon. Vi som bor i storstad har det senaste året undan för undan mötts av avföring överallt .En förskola hittade avöring i sin sandlåda från människor vi andra möter fullkomligt nedskitna pissoarer överallt.
 Det går ju inte att använda denna inrättning och man tvingas att urinera i nämsta buske !
De som bor i ett mindre samhälle har säkert inga såna här problem i sin vardag.
Samma sak med alla bilbränder som ofta drabbar folket i förorten, Det är Muhammed och Osin som drabbas när de behöver bilen i sitt jobb. I Eskilstuna lyckades man bränna ner en stor bilfirma. De som bor där det aldrig tuttas på varken bilar,skolor eller annat kanske läser eller ser på tv och säger fyy, sen kanske det är glömt eftersom det  är så vanligt idag.

I större städer är det vardagsmat till och med att killar skjuter ihjäl varandra, sjutton döda i Göteborg på senare år. Tyvärr får jag ofta höra att så länge de skjuter ihjäl varandra så är det skitdetsamma. Ett helt felaktigt sätt att reagera. 
Ibland tänker inte människor på alla kostnader som kriminaliteten för med sig, bara att sitta i fängelse kostar oss stora belopp varje år. De pengarna försvinner i "svarta hålet" liksom alla kostnader för de som kommer hit och bor i olika boenden. Om man "öppnat" sitt hjärta i kommunen eller landstinget så kanske inte pengarna fanns just för dig och din operation! Jag har ju på nära håll kunnat just se en sådan grej från ett landsting som har dåligt med pengar och inte ville bekosta en nödvändig operation . Efter mycket om och men så blev det av på tok försent och med ett icke fullgott resultat tack vare lång försening. De som ofta pläderar för att ställa upp för alla människor i världen är ju ofta de bättre bemedlade som varken behöver vänta på operationer eller annat. De kan åka till jobbet i sina fina bilar som aldrig brinner  i sitt fina villakvarter. De som drabbas av neskärningar inom vård och omsorg eller väntan på att komma till tandläkaren osv är ju människorna som har små medel att röra sig med.
Sämre med pengar i kassorna drabbar alltid "småfolket" värst!
Jag är för att hjälpa de som har det svårt, de som flyr från kriget ska ha hjälp men vi hjälper andra också som borde ha skickats tillbaka . På den punkten måste man vara ärlig därför att Sveriges välfärd får inte holkas ur så att större delen av folket blir ett fattigt folk såsom man hade det i Sovjetunionen och dess underlydande nationer. Då slutar det med revolution till slut och då kanske det kommer folk till makten som är verkligt otäcka!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate