onsdag, september 03, 2014

Domen i Södertälje!

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/de-brottsliga-natverken-i-sodertalje-domda_3879894.svd

"Den organiserade brottsligheten drabbar hela samhället, inte bara den undre världen. När TT talade med Johan Thornberg, chef vid polisens Aktionsgrupp Stockholm, häromdagen beskrevs det hela på följande vis:
”Steget mellan gängmord och hemtjänstfusk kan tyckas långt, men polisen menar att allt är en del av en maffialiknande struktur i tre nivåer. Nivå tre är våldskapitalet, nivå två de så kallade experterna som kan vara allt från advokater till företagare. Nivå ett utgörs av ’imperiebyggarna’.
– De förekommer sällan i brottsliga sammanhang och har ett stort inflytande socialt, ekonomiskt och politiskt i lokalsamhället, säger Johan Thornberg.” (SvD 31/8).
Samma bild tecknades av polisen och gängforskaren Amir Rostami när han intervjuades i P1 häromåret om korruption på kommunal nivå – även den politiska (SR 27/3). Det senare skildrade även Fokus i en artikel som bland annat beskrev klanlogikens inträde i Södertäljepolitiken (21/2012).
Enligt Rostami räcker inte juridiken och myndigheterna till för att komma åt den här typen av brottslighet. Ovanpå detta krävs också ett medborgerligt motstånd – en social och civil motrörelse. För, som LT:s Tomas Karlsson konstaterade på tidningens ledarsida (2/9), ”Trots allt är domen bara en delseger, ett steg på vägen. Först när det kriminella nätverket är knäckt för gott har samhället segrat.”

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate