fredag, augusti 23, 2013

Våra fängelser har nu 35% utländska medborgare fängslade!

Under första halvåret 2013 inställde sig omkring 4 500 personer i ett svenskt fängelse, enligt Kriminalvårdens statistik. Av dem var 35 procent inte svenska medborgare.
Det är en rekordhög andel – som kan jämföras med 2003 – då andelen var 25 procent. Men ökningen har varit som störst de senaste två åren.http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5624693 

Vad som aldrig framgår är ju naturligtvis hur många som kanske är nyblivna svenska medborgare osv eftersom sådant inte får redovisas eller ens kollas . 
Genom tidningar och övrig massmedia vet vi dock att ett stort antal inom kriminalvården är killar som vuxit upp i våra förorter med övervägande invandrad befolkning.(Misslyckad skola,arbetslöshet ,utanförskap är ofta orsaker till denna kriminalitet)

När man läser hur myndigheterna ser på frågan om att låta fångar med ickesvenskt medborgarskap avtjäna sitt straff i hemlandet så kommer den svenska attityden fram väldigt tydligt. (Det är synd om den kriminella men någon tanke på offren finns inte.)
Så här säger ansvarig Madelaine  Seidlitz :"  I den här typen av frågor kan det bli fråga om att en person ska hamna i ett land där såväl fängelseförhållande men kanske också personal har brister. Och där personer utsätts för olika former av kränkande behandling. Och för att kunna göra den bedömningen måste man förstås till att börja med ha kunskap om landet för att sen också kunna bedöma om en enskild individ skulle kunna vara i farozonen."

Jaha , man ska alltså värna om en kriminell som kanske har begått svåra brott tex dessa rån mot äldre i hemmen där man tejpat gamla människor och tagit allt av värde hos dem.
Jag måste ju säga att jag känner inte ett dugg medkänsla för dessa kriminella, de får gärna för mig hamna i ett fängelse där ett straff verkligen är ett straff. Ett faktum är att utländska fångar är förvånade över hur bra de har det i ett svenskt fängelse, rena vilohemmet i jämförelse med hemlandets fängelser.
Skicka hem dem för gott och låt dem aldrig komma tillbaka!

PS.
Den 23-årige internen blev serverad soppa och pannkakor under ramadan och surnade till för att han ansåg att det inte gick att fasta på den kosten.
När han sedan vägrades att bryta fastan anmälde han Fosieanstalten till justitieombudsmannen (JO) för att han ansåg att hans mänskliga rättigheter hade kränkts.
– Vill man fasta så säger man till i förväg så hjälper vi till, men vi måste ha ordning och framförhållning. Att hoppa fram och tillbaka mellan att fasta och att inte göra det fungerar inte, sade Micael Johansson, kriminalvårdschef på Fosieanstalten till Skånskan i mitten av juli.
Nu ska JO utreda pannkaksprotesten.

PS 2 http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17349156.ab

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate