fredag, augusti 30, 2013

Vägen till att bli SD-sympatisör!

"Samhällskostnaden för en så lång gängkarriär hamnar på ungefär 32 miljoner kronor, enligt en beräkning som nationalekonomerna Ingvar Nilsson och Eva Lundmark-Nilsson tagit fram."
http://www.dn.se/nyheter/sverige/intern-de-latsas-bara-ge-vard/

Södertäljemålet har nu kostat 70 miljoner ! http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ny-livstidsdom-i-sodertaljemal_8466470.svd   http://www.expressen.se/nyheter/livstids-fangelse-for-bernard-khouri/

"Total månatlig ersättning givet trebarnsexemplet ovan:

Etableringsersättning 6 776 kr
Etableringstillägg 3 000 kr
Barnbidrag 3 754 kr
Underhållsstöd 3 819 kr
Bostadsbidrag 4 900 kr

= 22 249 kr per månad och detta är inte skattepliktig inkomst.

Jag vet dock inte hur vanligt förekommande det är att en ensam trebarnsmamma invandrar till Sverige med tre hemmavarande barn över 11 år men det kanske SCB vet. Räknar man istället på två barn så sjunker etableringstillägget, Barnbidraget, Underhållsstödet och Bostadsbidraget.


Med vänlig hälsning Niklas Löfgren

_____________________________________________

Försäkringskassan, Nationella Försäkringscenter
Ledning


Niklas LöfgrenFamilje- Ekonomisk talesperson"

Detta är tre olika aspekter på utgifter i Sverige för diverse ting. När läkaren Björn Bragée igår i tvprogrammet "arga doktorn" visade hur landstinget i både dalarna och gävleborg inte hade hjälpt en ung strokepatient till en fullgod rehabilitering så är det ett exempel på att man från myndigheterna genererar en politik som en växande skara i vårt land inte kan acceptera. Se för övrigt vad jag skrev igår:http://hogrelius.blogspot.se/2013/08/arga-doktorn.html 

Den unga kvinnan kunde få god behandling i Göteborg för 30.000 kronor men inte ens denna låga summa fick hon i hjälp av samhället.
Det är när de exempel plus många fler jag har ovan börjar diskuteras bland människor som tanken på tex SD börjar väckas.
Ett vanligt argument är ju att många svenskars välfärd blir eftersatt på grund av kostnader som invandringen medför.
Regeringen anslog ju tex 1 miljard extra för några dagar sedan just till invandringen! 
Om inte Sverige och dess riksdag, landsting och kommuner ser till att tex denna strokepatient får sin rättmätiga behandling och skadestånd för felaktig vård så kommer många fler att tappa tilltron till den politik som riksdagen har slagit fast.

Vägen till att bli Sverigedemokrat är kantad med liknande exempel för många idag. Man kan alltså påstå att det är de svenska myndigheterna ihop med de politiska organen som sakta men säkert bygger upp SD .


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate