torsdag, augusti 15, 2013

Våldet i muslimska länder!

Jag återkommer till några ord som jag skrev i gårdagens blogg om Egypten. "Det måste finnas något inneboende fel i den muslimska läran"!
I dagens tidning så drunknar en annan nyhet i flödet från det blodiga slaget i Kairo :
Islamister mördar läkare och annan personal som utför vård. Samma sorts nyheter har vi sett under åren från andra muslimska länder.
I Pakistan har man mördat sjukvårdpersonal när de vaccinerar barn mot polio.

Skulle inte tro att vi någonsin kommer att få läsa en rubrik som lyder så här: " Norska Pingströrelsen mördade 7 läkare när de vaccinerade barn"!
Fanatismen inom islam är hemsk att skåda, deras vidskepelse slår alla rekord. Sanningen att säga  så börjar det med en sjal över håret för att sedan utvecklas till att kunna dö "martyrdöden" eller att kunna mörda läkare som är "otrogna"!

De scener vi nu sett från Egypten blir i sitt sammanhang med Islam i botten bara en ny bekräftelse på denna religions inneboende ondska. Samma ondska katolikerna uppvisade under medeltidens erövrande av bla Syd-Amerika.
Religion och statsmakt är oerhört farligt att blanda samman och därför måste all form av islamism bekämpas var den än sticker upp sitt fula tryne.
Vi i Sverige har skilt statsmakten och kyrkan åt och detta är något oerhört bra både för kyrkan och samhället.
Härskare har i alla tider använt religion för att kunna få ännu större makt över sitt folk.
"Det är synd om människorna"!

Ofta är det frågan om männens värld det vi ser i dessa länder med sammanstötningar.


Just nu rapporterar DN :
Minst 42 människor har dött i flera sprängattentat i Bagdad, uppger poliskällor.
Över 100 har också skadats i explosionerna som inträffade under torsdagsmorgonen på olika ställen i den irakiska huvudstaden. I ett fall var det ett befolkningsmässigt blandat område som drabbades, medan de övriga explosionerna inträffade i shiamuslimska kvarter.
Sunnimuslimska extremister som ligger bakom mycket av våldet anser att den shiamuslimskt dominerade regeringen marginaliserar dem. I juli dödades nära 1 000 människor i våldsdåd i Irak.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate