onsdag, augusti 21, 2013

Misshandel på olika sätt!

Ingen ska behöva bli misshandlad varken ute i offentligheten eller i hemmet. Tyvärr är hemmet den farligaste platsen har det visat sig, där händer allt från grova våldtäkter till blodig misshandel.  Nästan alltid är det kvinnor som råkar illa ut i hemmet, på stan är det oftare yngre män.
När sedan olika religioner yrkar på att mannen har rätt till att "fostra" kvinnan och bestraffa henne så är det ännu värre. Både ortodox judendom och islam påbjuder straff mot "uppstudsiga" kvinnor. Kristendomen i tidigare skeden bestraffade också kvinnor hårt på många sätt inte minst de sk "häxbränningarna"!

Tyvärr så har det alltid funnits kvinnor som också har varit pådrivande mot sina medsystrar, idag ser vi ju vad det gäller "hijabupproret" att aningslösa kvinnor går männens ärenden.
Många religioner går igenom olika faser i historiens grottekvarn men det finns de som cementerar sig fast i total  åtskillnad mot omvärlden. Jehovas vittnen är det främsta exemplet inom den kristna världen. Islam på många platser har också fastnat i en lära som inte går ihop med den moderna tiden.Deras hämnd och straffarmentalitet är otäck att skåda. Inte minst de kristna i Egypten,Irak Nigeria, Mali, Somalia,Iran mfl länder har skådat denna hemska förföljelse.
Modern judendom har förmått att ändra sin inställning till de stora frågorna allt medan de ortodoxa judarna sitter fast i historiens träsk liksom sina kusiner islamisterna.
I Egypten så vreds klockan bakåt under Mursi och könsstympning sågs som "normalt" igen. Likaså småflickors äktenskap med äldre män osv. Än värre blev det när Mursi lät statsapparaten sakta glida ihop med islam.
Vi har ju rika erfarenheter från Europas historia hur stat och kyrka samregerade med hemska straff och förföljelser mot olika grupper av människor. Minns bara hur hugenotterna förföljdes i Frankrike.
Samma typ av utveckling har skådats i nästan samtliga muslimska länder de senaste 75 åren. Att konventera till kristendomen är belagt med dödsstraff i många muslimska länder.
Tyvärr måste jag påstå att islam är lika dålig för oss människor som tex Jehovas vittnen.
Förbuds och straffreligion som håller människor i andlig fångenskap.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate