onsdag, augusti 01, 2012

Varför får man aldrig ett trovärdigt svar?

Jag har haft en "vän" på Facebook som har varit stalinist nästan hela sitt vuxna liv och sålt Proletären. I mogen ålder (ca60) bröt han med denna rörelse.
Det är gott och väl, men han fortsätter på ett tämligen hårdfört sätt propagera för klasskamp och kommunism.
Det är väl okay, var och en får enligt min uppfattning tro på vad de vill bara de inte skadar andra.
Vill man ha en närmast religiös tro på att socialismen och kommunismen är människans räddning undan allt elände så låt gå.
Men, då måste de också kunna svara på frågor om den socialism vi har testat i världen under så många år och varför den blev så förtryckande för just den klass som man sa sig vilja befria.
Folken i världen har förkastat denna lära. Den ledde bara till miljöförstöring och fåtalsvälde samt att en ny klass steg upp och berikade sig. Värre styre än vad de kapitalistiska länderna uppvisar. Tryck och yttrandefriheten liksom organisationsfriheten fanns det aldrig en skymt av. Tvärtom   så tystades folk från att säga vad de ansåg, de som fortsatte att yttra sig sattes i fängelser eller fördes till avrättning. Påhittade domar fabricerades på löpande band.
De som fortsätter att plädera för detta sätt att styra folken med hänvisning till att allt ska bli bättre än vad föregångarna lyckades med måste antingen vara blinda eller så är de bara f-b lögnare.
En sak vet vi , mot religionens makt vare sig man pläderar för kommunismen eller Gud kan vi inte göra något åt. De tror blint!
Förnuftet och förmågan att tänka självständigt är borta och man hänger sig till olika skrifter där "sanningen" står.


Bibeln eller Marx, samma sak sker när de omvandlas till blind tro, man går vilse i verkligheten.
Jag personligen föredrar det system vi har i Sverige med någorlunda förnuftiga politiker. Eftersom jag kan publicera mig fritt så anser jag att jag har det bättre än i länder där statsapparaten bestämmer över vad jag får skriva.
Valet är för mig lätt!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate