tisdag, augusti 07, 2012

Ett sorgligt kapitel!

"Med ungefär en timmes mellanrum inträffade två personpåkörningar med tåg i Skåne, som stoppade tågtrafiken i flera riktningar."

I tidningarna i Stockholm försöker man hålla ner nyheter om sk påkörningar.Vi har många självmord på spåren här eftersom vi har tunnelbana, pendeltåg, SJ-tåg samt snabbtåget ut till Arlanda.
Jag har under de här åren många gånger fått vänta på tåg just pga sk "personpåkörningar".
Min fd hustru som i många år arbetat ombord på olika tåg har varit med om många som "fallit" framför tåget. Personalen som tvingas att vara med om dessa ohyggliga dödsfall eller i bästa fall amputeringar mår dåligt. Lokförare orkar ibland inte att fortsätta med ett yrke som de trivs med.

Det är trist att de som vill ta sitt liv använder sig av tredje person för detta. Man kan ju hoppa från en bro eller lägga sig i badkaret och skära sig så pass att man blöder ihjäl men man ska tyvärr  framför tåget!
I Sverige har vi en hög procent självmord, ja det rör sig om flera tusen människor varje år och det verkar inte bli bättre.
Jag vet att man kan hamna i ett läge då man inte vill leva längre, allt känns totalt meningslöst men man borde ändå ställa sig frågan om man själv har gjort allt man kan för att livet ska bli bättre?
Dessutom kan man ställa sig frågan om det är rätt att låta vänner ,föräldrar, partners osv behöva lida resten av sitt liv bara för att man själv tröttnade på livet.

Nu vet jag att många har invändningen att de som tar sitt liv är sjuka och att de inte kan styra över sina handlingar längre. Det finns kunskap om att många är berusade när de tar sitt liv, alltså en handling som de kanske inte hade begått om de varit nyktra.
Om man mår dåligt så ska man alltså inte dricka eller droga ner sig, man ska söka sakkunnig hjälp! Tala med vänner och bekanta om sin situation, det kan vara en av de bästa lösningar som finns. Våga!

2 kommentarer:

Maria sa...

Så här: ibland kan man undra hur vänner, familj, närstående kan låta en människa lida så...mitt i livet...Så det är också en vinkel. Inte alltid egoistiskt att ta sitt liv (klart komplicerat förstås). MEN, ja, det är fullständigt och totalt ansvarslöst att hoppa framför ett tåg. Kan inte se att det finns nån ursäkt...tar man sitt liv har man mycket ansvar att ta hänsyn till. Tack!

Bo Hogrelius sa...

Ja, jag har ju personligen sett det här på nära håll hur man inte bryr sig utan hackar på den som mår dåligt.Eller tar ut ett livslångt avståndstagande så som min äldsta dotter har gjort. Det finns ingen förlåtelse för en del människor att få men man kan undra vad som rör sig i skallen på de som dömer andra så hårt?

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate