söndag, augusti 26, 2012

Ohelig allians S+M !

Så var de där igen de stora partierna ! Satsningen på Gripen ska få kosta uppåt 80 miljarder totalt.
Man fullföljer den politik jag tidigare har kritiserat. Förre (S) finansministern Gunnar Strängs överenskommelser med Wallenberggruppen(SAAB-flyg) pågick i många år och Sverige hade oerhört höga kostnader för sitt försvar.
När jag hastigt kollar av Sveriges större tidningar så ser man inte mycket av denna jätteaffär, endast Sveriges Radio berättar.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5245308

Även i programmet "God morgon Sverige" tog man upp denna jätteaffär.

Om man istället hade gått med oficiellt i Nato så hade inte denna rullning av pengar till Gripenplan behövts , ca halva priset på likvärdiga plan finns att få. Nu kan man både från (S) och (M) fortsätta att hävda att Sverige ALLTID har varit neutralt och så ska förbli, en lögn som tyvärr nästan alla i Sverige har svalt med hull och hår.
När böcker kommer ut som bevisar motsatsen så möts de av en trött gäspning. Samma sak vad gäller Sveriges nedskjutna DC 3:a som var ett spionplan utrustat i USA med dåtiden främsta spaningsverktyg. Samövningar med Natoländer är idag vardagsmat osv.
Nämen , säger man ändå från höger till vänster , vi har ju alltid varit neutrala!

Folkpartiet är det enda parti som kan sitta rak i båten därför att de är ärliga i denna fråga och naturligtvis också det enda parti som också följdriktigt hävdar att vi borde med det snaraste ansluta oss helt till NATO istället för att fiffla under bordet med dem.
Det finns åtskilligt med god ekonomi att vinna  dessutom på detta plus att vi då också får vara med och bestämma inför beslut.
Nu sitter vi som norrmännen och EU, skriver på alla beslut men kan ej vara med och fatta besluten!

De två stora "arbetarpartierna" finner varandra i många frågor och det är inget nytt. Det är bara att studera de senaste 50 årens riksdagsbeslut så ser ni att det här beslutet om Gripen inte är något nytt som har inträffat.

Svenska folket liksom folk i andra länder har alldeles för lätt att tro  på vad som sägs när det är valtal och man utlovar valfläsk. Sanningen är ofta långt från dessa tal med sina "sanningar" !

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/stor-risk-for-systemkollaps_7449388.svd 

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sverige-koper-40-60-jas-gripen_7448512.svd 

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/beskrivning-av-jas-kop-gransar-till-ren-logn_7453220.svd

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate