torsdag, juli 26, 2012

Rökt ledare i Svd!Har du stått på en utomhuskonsert inträngd bland rökare någon gång? Då vet du att du inte har en chans att få din röst hörd. Ingen fimpar för din skull!
Vi som gillar att äta på krogen eller att fika får också finna oss i att sitta inne eftersom alla rökare sitter utomhus och åtminstone jag vill inte ha deras aska  och rök i mitt käk.
Samma sak utspelar sig på alla perronger där det alltid dyker upp rökare bredvid mig osv.
Nu vill myndigheterna skärpa lagen om rökning utomhus  och då tycker jag att de också ska ta med balkongrökningen. Det är vidrigt att sitta på sin balkong och en rökare sätter sig på balkongen bredvid, då är det bara att gå in och stänga sin dörr.
I det här sammanhanget tycker jag att lagen om nedskräpning skall skärpas till att också infatta fimpar. Det ser så fruktansvärt äckligt ut med alla fimpar och tomma paket överallt i vårt samhälle, rökare i allmänhet  är stora svin som sprider sin skit vida omkring sig.

Ledarskribenten i Svd har synpunkter på det här , läs här:http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/folkhalsoinstitutets-roksignaler-framkallar-andnod_7372950.svd
Johan Eriksson tror att man ska kunna vädja till rökare att fimpa om man störs, i bästa fall får man ett "dra åt helvete" i sämsta fall utbryter slagsmål. Jag tänker då inte utsätta mig för denna fara att få på käften vilket är vanligt idag om man säger något till tex tonåringar!

Eriksson uttrycker den gamla högerns "frihetstanke" som i de flesta fall inte fungerar . Jag minns fortfarande Svd:s ledare om cykelhjälm där man snackade lyriskt om "att få känna luftdraget i håret i nedförsbacken" UTAN hjälm.
Det är bara barn som ska ha hjälm slog man fast precis som om en 70-årings huvud skulle klara en smäll bättre.

Politisk feghet stavas en sådan inställning i mitt huvud!


En dålig ledare till , läs här:http://www.dn.se/ledare/huvudledare/fimpa-moralismen

1 kommentar:

Arga Anna sa...

Jag tycker det är fel som idag att man förväntas säga till och be en rökare att fimpa eller gå en bit bort. Istället borde hänsynstagandet ligga helt och hållet på rökaren.

Så fram för ett rökförbud i folksamling som tvingar rökarna att vara de som drar sig åt sidan, att tvinga rökarna att fråga omgivningen om det är okej innan de tänder sin cigarett.

Och absolut att fimpar ska täckas av nedskräpningslagen.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate