måndag, juli 02, 2012

"Moderat" försvarspolitik?

För rätt så många år sedan började Sverige genom den socialdemokratiska politiken avrusta  hela vårt land. Gotland lämnades för första gången på århundraden utan något försvar alls. Helt tomt på militär! En ö som ligger mitt i Östersjön överger man i tron att den eviga freden har uppnåtts bara för att Sovjet med lydstater föll ihop.
Dessvärre har moderaterna fullföljt denna avrustningslinje utan en enda blick på historien. Socialdemokraterna med hjälp av kommunisterna avrustade vårt land i slutet av tjugotalet och början av trettiotalet trots varningar. Inte ens Hitlers våldsamma rustningar fick någon effekt i vårt land och när så Tyskland startade kriget 1939 så var vi utan ett effektivt försvar. Vid invasionen 1940 av Danmark och Norge stod svenska soldater med gamla gevär vid Öresund och vaktade. Tyskarna visste inte att mer än hälften av dessa soldater inte hade några kulor i sina vapen! Det fanns inte kulor och krut så det räckte till våra soldater.

Nu har vi Putin i öst som är en herre man inte heller vet var man har, Ryssland rustar för fullt ihop med Kina.

Vår ÖB gick ut igår och sa som det var, pengarna är slut och han måste kanske beordra att ta flottan eller någon annan gren ur drift!

Så illa är det nu!  Hur kan ett stort borgerligt parti som tidigare varit försvarsvänligt och sett faran i avrustning spela med i detta ynkliga spel?
Socialdemokraterna har uppmärksammat den dåliga försvarsviljan hos moderaterna och jag hoppas att M blir överkörda i riksdagen därför att både FP+KD gick idag ut med kritik mot M!

Vi som har läst historia kommer ihåg när Churchill kallades för krigshetsare av oppositionen och även partivänner i England 1938-39! Han sa sanningen om Hitler till skillnad mot "fredskämpen" Chamberlain, Hitler vill inte fred sa Winston.Hitler vill ha krig!

Vi vet ju vem som fick rätt. Sveriges avrustning kan stå oss dyrt i framtiden!
Se åtminstone till att gå med NATO formellt så att vi har stöd och skydd av andra nationer.
http://www.dn.se/nyheter/politik/ob-valj-mellan-marinen-och-armen 

http://www.aftonbladet.se/debatt/article15064254.ab

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate