lördag, juli 07, 2012

Arbetsmarknadspolitik alá S contra M


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vi-satsar-pa-smaforetagens-export_7329433.svd

Partiordförande Löfven går hårt ut som vanligt med att staten måste stödja företagsamheten. Idag pläderar han för de viktiga små o mellanstora företagen. De måste få hjälp med att kunna exportera och inse sin förmåga till detta.
Så fort han har sagt  detta här på Svd så kommer Moderaterna in med bluffstämpeln.  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/darfor-saknar-lofven-trovardighet-som-statsministerkandidat_7329609.svd

Löfven saknar trovärdighet , säger Batra! Ja, så där håller man på från M och det är illa. Det vore på plats att lyssna på industrin och deras företrädare och då skulle M också se att de gillar Löfven!
De avfärdar inte (S) och deras förslag därför att de vet att när en ledare för detta parti tar till orda i dessa frågor så menar man allvar vilket skulle gynna både företagssamheten och arbetslösheten.

Moderaterna håller på att låsa in sig där uppe i elfenbenstornet.  Man kunde märka detta också när FP kom med sitt förslag till allmän A-kassa med en avgift för alla på 100 kronor /mån!
M fortsätter att plädera för nuvarande orättvisa system där de mest utsatta får betala omkring 400 kronor / mån medan högavlönade utan risk för avsked betalar 100 kronor/mån!

Värst med moderaternas politik är att Anders Borg  totalt styr över vårt försvar och fullföljer linjen att mer eller mindre skrota ett effektivt försvar. Dessutom så fullföljer M politiken att förneka vårt Nato-beroende i smyg sedan andra världskrigets slut.
Om man hade det politiska modet att söka medlemskap öppet i Nato så vore en hel del ekonomiska problem med kostnader omkring vårt försvar betydligt lättare att hantera.
Jag ser alltid med viss avundsjuka på norsk socialdemokrati som i denna fråga alltid har varit glasklara i sin inställning till Nato. De insåg efter andra världskriget liksom det danska (S)- partiet att förnuftet måste segra efter sina dystra erfarenheter av kriget. Det fungerar inte för små länder att stå ensam mot en stark fiende.
I många frågor står tyvärr både M och S på samma sida i ett spel som inte är bra för Sverige.
Men när det gäller våra företag och den frånvaro av industripolitik nuvarande regeringen, tack vare M:s styrka uppvisar, så föredrar jag liksom industrin att lyssna  på (S) och Löfven!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Translate