måndag, juli 16, 2012

Lögner måste genomskådas!

"De som har kontakt med mig här på Facebook ska veta att jag är antinazist-kommunist! Likheten mellan dessa fruktansvärda dödsläror är för lika och det går inte att göra skillnad mellan dem. De leder till döden för de misshagliga! Det finns inte ett enda land på denna jord med sådana regimer utan att mord och terror har tillgripits. Elitteorier leder alltid till att all opposition slås ner med våld. Samma uniformsgubbar uppträder med piskor och skjutvapen! Samma läger upprättas, samma gravar grävs! "Helgonet" Che gick gärna själv ut på morgonen och avrättade "fiender" ! Ändå är han någon sorts frihetssymbol för vissa denna mördare som fick ett slut så som han själv gav så många andra!
Jag föredrar att leva i den svenska demokratin med förtjänster,fel o brister!"
 
Idag skrev jag ovanstående rader eftersom jag nästan dagligen i åratal stöter på individer som talar om frihet. Frihet för folk och länder.De talar ganska vackert om friheten från förtryck och förföljelse men det är ju inget nytt i historien. Hitler och Stalin var ju mästare i att tala om fred och frihet.
När Iran skulle befrias från sin Kejsare så talade det främsta långskägget från sin vistelse i Paris också om den frihet det Iranska folket skulle få genom honom. Den friheten är det nog inte många som vill ha idag!
Hitler och Stalins" frihet "  försvann tack och lov men lärjungen Mao i Kina hann med och följa i deras fotspår med många miljoner döda som eftermäle.
Att någon människa idag som talar om folkens frihet överhuvudtaget kan föra upp kommunismen på dagordningen är en gåta.
Självbedrägeri är väl det minsta man kan påstå om dessa som sprider denna politiska dynga.
Det är så sorgligt när annars kloka människor inte kan ta till sig den historiska lärdomen omkring kommunismen och dess förbrytelser mot alla dessa miljoner  offer.
Hur ska man egentligen få dessa fantaster att komma ner på jorden och överge sin religiösa tro på ett politiskt system  som har visat sig vara odugligt?
Jag har mer och mer börjat betrakta förkunnare av extrem politik på samma sätt som jag betraktar tex Jehovas vittnen. Deras trosvisshet är så jobbig eftersom den inte knappt går att bemöta.De tar inte sakliga argument så det kan ju aldrig bli tal om ett givande och tagande av kunskap!
När man förkunnar en lära som bevisligen har berövat massor med människor livet och man inte ens för ett ögonblick bryr sig om detta faktum utan bara mässar på, då ger i alla fall jag upp!
När det gäller Facebook så kan man ju alltid ta bort dessa förkunnare av död och våld och låta dem tala inför döva öron.
Om man har vänner som propagerar för ytterligheter så hjälper man ju dem att föra ut sina sk budskap om man har kvar dem som vänner!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate