söndag, juli 29, 2012

Fattigdomens Malmö!

"Fattigdomen i Malmö breder ut sig. Antalet familjer som får ekonomiskt stöd av kommunen har den senaste tiden ökat dramatiskt. Siffrorna är tydliga: inte på över tio år har så många som nu levt på socialbidrag i Malmö."


Så här inleder sydsvenskan en artikel idag. Läs här: http://www.sydsvenskan.se/malmo/fattigdomen-breder-ut-sig 


Allt i den här artikeln påvisar det helt felaktiga att lämpa över dessa utgifter på kommunerna och dess skattebetalare. Vad tidningen som alltid döljer är att huvuddelen av de som har sossbidrag också är invandrare av både första och andra generationen.
Alltså måste det till nya grepp för att komma någonvart med det här stora ekonomiska problemet.
770 miljoner kronor utbetalades förra året och prognoser pekar nu på en stor försämring. Det kanske blir 1000 miljoner kronor i år?


Först och främst måste staten ta hand om dessa kostnader och friställa städernas socialbyråer från detta arbete. De som arbetar där är sedan så många år bara räknenissar som ombesörjer utbetalningar efter långa utredningar  för var och en. Deras utbildning tar man inte tillvara , de ska hjälpa människor i nöd men har inte tid till detta.
Om staten tar över så kan man förslagsvis låta arbetsmarknadsmyndigheterna ta över eftersom de flesta som behöver bidrag också är utan arbete.
En rationalisering som alla skulle tjäna på och vi skulle troligtvis få ett bättre fungerande samhälle.


Vi importerar arbetskraft från många länder utanför Europa, det är inte bara bärplockare som kommer hit utan många tekniker. 
Då säger oss förnuftet att de som är arbetslösa inte heller har den utbildning som ger arbete, de kanske tom. har fel utbildning?
Varför vill inte arbetslösa ungdomar i tex Värmland plocka bär och tjäna ca 20.000 kr i månaden?
Svaret från arbetsförmedlingen där uppe var att ungdomen där ansåg det vara ett för hårt arbete.
Sådant kan inte vara acceptabelt  och 30 av dessa ungdomar fick istället "påhittade" kommunala arbeten som ortens skattebetalare fick stå för!


Där det finns arbeten måste man styra folk att kunna söka och flytta men då måste också kommunerna där se till att bygga bostäder vilket man inte har gjort så som man borde. Pajala är ett sådant ställe som totalt ligger efter med bostäder trots att massor med arbeten föds däruppe i och med nya gruvor.
Det kan inte vara tillfredställande att behöva bo i husvagn eller dela små lägenheter med andra.


Sverige har många brister som behöver åtgärdas och Malmö är ett exempel på städer där så mycket har gått fel. Inte f-n hjälper det med en vänsterstyrd majoritet heller när man inte förmår att föra en riktig politik.(Man har tex i många år byggt lyxlägenheter istället för vanliga hus)
När ingen heller vågar eller orkar ta tag i att det bor för många invandrare i staden , ja då kan heller inte ekonomin bli bättre. Det blir en kvarnsten om halsen för befolkningen vare sig man är infödd skåning eller inflyttad.
Kampanjerna för att "älska" Malmö bedrivs ofta av massmediafolk som också är inflyttade från Stockholmsområdet.
De bygger upp en drömbild av staden som inte finns, gå ut i de stora bostadsområdena och gör reportage från verklighetens Malmö istället för att sitta på redaktionerna och drömma.


Uppdrag granskning gjorde det som Malmötidningarna undvek, de påvisade hur illa folk bodde uppe i Rosengård med ohyra och kackelackor!
Skärp er!Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate