onsdag, februari 05, 2020

Sverige,landet vilket förtog sig!

Jag bara stönar av vanmakt när jag ser Uppdrag granskning ikväll. Dessa myndigheter vilka bryter mot lagarna,ljuger och bestämmer över huvudet på anhöriga. Bygger ett hus mitt ute i skogen och spärrar in en ung kille i ett fängelse. Ensam med vårdare som tom .har slagit honom.
 Killen är ju verbal och uttrycker sig väl vad han vill. En förmyndare som är tvär och sur och som det inte går att tala med , inte ens med  den här killens syster. Tjänstefel i många led!
Hur någon överhuvudtaget kan komma på denna idé att bygga ett hus ute i skogen för en enda person! 
Nästa UG ska handla om de allt fler bostadslösa, unga som gamla. Såg ett litet reportage från Göteborg igår med en gammal man med nyligen amputerat ben.Han bodde i princip på centralen och andra ställen.Sitter och sover på nätterna i sin rullstol.
När jag går ner på Stockholms central så sitter det vissa mornar många hemlösa och sover. Även gamla pensionärer.
Vakterna väcker folk med jämna mellanrum men en minut efter att väktarna har gått så sover dessa trötta människor igen.
Alla myndigheter har siffror på bordet att den här gruppen av hemlösa växer överallt i vårt land.
Samtidigt så får en annan del människor förtur till lägenheterna. Människor vilka nyligen har kommit hit och med andra ord aldrig har bidragit till det här landet med ett enda öre. Till skillnad mot många som är hemlösa efter kanske ett långt yrkesliv.
Stockholms bostadskö är nu uppåt 600.000 personer i kö. Får man en lägenhet efter ca 10 år så får man vara glad. Men hur förklarar man tex att i nybyggen med mycket dyr hyra kan uppåt 70% av de boende vara sk nyanlända?
Jo, förklaringen heter POLITIK!

Man stiftar lagar som bereder guld och gröna skogar för vissa och för andra väntan-väntan och åter väntan! Eller andrahandskontrakt för dyra pengar.
Så går det med regeringar vilka lider av vanföreställningen att de ska vara världens samvete!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate