måndag, november 04, 2019

Svensk nyhetsrapportering är i nivå med Sovjetmakten!

Hur i herrans namn har Sverige hamnat i ett läge där man har svårt att sätta tilltro till nyhetsförmedlingen? TT sitter och politiserar sina nyheter sedan många år, det är skandal!
Sittande journalister begriper inte att journalistik måste vara att berätta exakt det som sker här och nu!
Svenska journalister har självmant låtit sig bli propagandister med en vänstersyn.
Jag ska ge er ett så tydligt exempel som man kan få, läs följande ytterst noggrant:


När en gummikula är mer än tio raketer
Å ena sidan har vi en händelse från 2018 då en israelisk gränspolis sköt en gummikula i ryggen på en palestinier. Den gränspolis som avlossat skottet greps (tillsammans med fyra av hennes kollegor) av israelisk polis och avskedades efter en rättslig prövning.
När nu även Israels justitiedepartement inlett en granskning av det avlossade skottet, passar nyhetsbyrån TT på att uppmärksamma fallet: "Palestinier sköts i ryggen av polis" (2019-11-04). TT låter förstås palestinska PLO avrunda telegrammet med sitt utfall om israeliskt "blint hat och sionistisk rasism".
Å andra sidan har vi en aktuell händelse från denna helg då palestinska terrorister på Gazaremsan avlossar tio raketer mot israelisk civilbefolkning i städer inne i Israel.
TT:s reaktion på helgens raketangrepp? Total tystnad. Inte ett ord.
Den israeliska gränspolisen gjorde fel. Hon dömdes och stängdes av. Systemet tycks ha fungerat. Om händelsen har något att berätta för oss som följt hela förloppet så är det ju egentligen att Israel är en rättsstat. Ett föredöme för Mellanöstern.
Den svenska nyhetsvärderingen är inte lika lättolkad. Helgens raketbeskjutning erbjöd ett antal dramatiska berättelser att haka upp nyhetsbevakningen på. Tiotusentals israeler som plötsligt tvingas lämna sina hem för att söka skydd, bostadshus träffas, någon berättar om hur en raket slår ner bakom dem innan de hunnit fram till ett skyddsrum, bilder visar hur fastigheter och annan egendom förstörts av splitter, en kvinna skadar sig i foten på flykt undan terrorn, en traumatiserad femårig flicka som heter Tahel blir ofrivillig rikskändis, och så vidare.
Ändå tiger våra medier om raketbeskjutningen. Några dagar senare skickar TT i stället ut ett telegram om en gummikula som avlossades förra året. Varför denna obalans? Hur kan en israelisk gummikula värderas högre än tio palestinska raketer? Och hur kan det få fortsätta så här?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate