måndag, april 15, 2013

Oförsonlig religion måste bekämpas!

Jag minns gågatan i Eskilstuna 1968. Där stod jag med Vietnambullen och insamlingsbössan i högsta hugg. Nyss hade en lettländare spottat mig rakt i ansiktet och väst sitt kommunistjävel. Åk till Moskva!
Han tyckte lika illa om sovjet som jag gjorde men han var förblindad av hat och kunde inte lyssna.
Samma förmiddag så kom två prydliga unga män fram till mig. De var från USA och tillhörde mormonkyrkan.
Min diskussion med mormoner tog slut denna dag  eftersom det inte fanns någon diskussion värt namnet. "Det är Guds napalmbomber" som fälls över Vietnam ! Ja, så var deras åsikt om kriget i Vietnam. Allt USA gjorde i detta krig var rätt och Gud stod på USA:s sida.
Mormonerna är en rätt så stor kyrka i USA och USA kunde ha fått en president i senaste valet med dessa åsikter om det velat sig illa.

Jehovas vittnen finns ju också med extrema åsikter om homosexuella , katoliker, judar och kvinnor.
I Arboga sitter ledningen som bara består av  män. Kvinnor göre sig ej redo i denna rörelse av bokstavstrogna. De uppfattar sig själv som lägre stående varelser som måste "ledas" av kloka män.
När någon går ut ur rörelsen så uppfattas de som "döda" och man ska inte tala med dem längre.
Föräldrar tar alltså avstånd från sina egna barn och det är ju fruktansvärt att handla så.

Alla dessa galenskaper delar dessa sk kristna rörelser med muslimerna och då i synnerhet med islamisterna. Koranen är ju i deras ögon ofelbar och skriven av GUD.
Till skillnad mot kristendomens stora kyrkor som erkänner att Bibeln är skriven av människor av kött och blod så är Koranen ofelbar i muslimers ögon.
Deras inställning till kvinnor är ju densamma som Jehovas vittnen och andra extrema kristna rörelser liksom ortodox judendom.
Samma grundläggande åsikter finns mot homosexuella. Ingen kärlek uppvisas och i rättrogna muslimska länder avrättas homosexuella.
Skulle en medlem i Jehovas vittnen teoretiskt kunna sitta i socialdemokraternas partistyrelse?
Nej, det vore omöjligt. Tveksamt är också om en mormon skulle kunna sitta i den positionen.
Då kommer jag till kärnfrågan!
Man lät välja in en ledande islamist i partistyrelsen trots att han hyser samma åsikter som de frireligiösa jag beskrivit i en mängd frågor. Be honom förklara sin syn angående koranen tex.
Guds ord kan man ej gå emot som trogen muslim och med andra ord , det som står i "Guds" bok ska man rätta sig efter.
Omar har att som alla andra trogna muslimer att rätta sig efter koranen i första hand , allt annat är sekundärt.

Är man bokstavstrogen så finns det inget utrymme för diskussion och förändring. Allt som kan te sig så är ren skär taktik för att skaffa sig positioner inför framtiden.
Både moderater och vissa socialdemokrater slirar betänkligt på sina egna partiprogram när man stryker extrema personer och läror medhårs. Man går emot sina partiers grundläggande åsikter om människors friheter och i synnerhet kvinnors rättigheter.
Rättigheter som det tagit svenska folket många år att uppnå.

I sin iver att nå nya väljare är man beredd att sälja ut grundläggande friheter på ett för mig smutsigt sätt. Vi vill inte att kvinnor ska behöva dölja sig bakom skynken och inte få den skolundervisning som vi har lagstiftat om. Kvinnors rätt till jämställdhet kan inte säljas bort i kampen för röster!

Det svenska samhället är tolerant på gränsen till dumhet idag. Alla som bor här ska följa de lagar som stiftas. Vill man inte detta så får man faktiskt ta sitt pick och pack och flytta tillbaka till de drömländer som finns.
Nu tror jag faktiskt att de flesta som kommer hit uppskattar vår frihet och de vill inte inskränka den.
Som alltid är gruppen högljudda agitatorer synliga och frågan är hur mycket stöd Omar har bland den muslimska befolkningen i gemen?
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/att-forolampa-alla-och-imponera-pa-ingen_8085672.svd 

http://www.newsmill.se/node/50189

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate