måndag, april 22, 2013

Jag "dissar" vänsterpartiet!

En del läsare undrar emellanåt varför jag alltid hackar på V.
Åhh , det började för länge sedan när jag var medlem. Gick med i VPK 1965 och då var det ett Moskavorienterat parti med alla partiförbindelser österut. Jag trodde att CH Hermansson skulle kunna rycka loss partiet från detta beroende men det visade sig ju i praktiken vara omöjligt. 
Blev mest ord för att lugna ner den del av vänstern som inte gillade östkommunismen. Historiskt hade man ju alltid stöttat Moskva under Stalin. När Sovjet slöt förbund med Hitler så hängde partiet med här hemma. Budapest 1956 svalde partiet utan vidare , i andra länder tex Danmark sprack partiet  på denna fråga.

1968 när Moskva med lydstater med våld invaderade Prag och slog ner folkresningen för en socialism med mänskligt ansikte. Då förlorade i praktiken vänsterpartiet  hela sitt ungdomsförbund och detta borde ha stämt till eftertanke men ack nej. Året efter var man nere hos Qusilingarna i Prag och allt var bra igen. 1972 blev jag utesluten! 

Vänsterpartiet bröt aldrig någonsin med östblocket frivilligt. Hade aldrig någon riktig uppgörelse med denna slavpolitik. Sovjetblocket rasade ihop inifrån pga av motsättningar och fattigdom.Ett system som i många år varit på fallrepet med en överklass av kommunistpampar som skodde sig på befolkningen.
Omvändelse under galgen brukar man säga och det är just detta som vänsterpartiet tvingades till men deras sk uppgörelse med östsocialismen är falsk. De har ingenting lärt därför att de fortsätter att plädera för att man ska ha detta socialistiska system i vårt land.

Deras partiförbindelser är fortfarande med de rester av partier som finns här och där. Såg tex att V ska vara med på en konferans i Norge som fd. AKPml /numera RÖD/ anordnar.
Det är Norges motsvarighet till KP /fd kpmlr/.
För mig vore det en glädjens dag om de hamnar under 4 % och försvinner från riksdagen.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate