fredag, augusti 12, 2011

De kliar varandras ryggar!
Jan Myrdal har givit ut en bok med titeln ”Röd stjärna över Indien” . Leopard förlag är utgivare av boken samt översättning från engelska av Stefan Lindgren.

Boken är ett sedvanligt försvar för våld och revolution i Myrdals tappning. Där ingår allt från försvar för de beryktade rättegångarna i Moskva på trettiotalet , då Stalin rensade ut gamla partikamrater på löpande band till senare tiders revolutionärer såsom Pol-Pot !

Innehållet i boken är ju samma trall som han alltid håller på med så det kan jag lägga åt sidan. Det jag ändå ser när jag kollar alla inblandade i denna utgivning får mig alltså att högt säga: ” nu kliar de varandras ryggar” !
Alla inblandade har ett förflutet i SKP (Maoisterna) även om Myrdal idag inte vill kännas vid detta men det är vi ju vana vid att fd medlemmar inte vill vidgå detta.
Stefan Lindgren var ledande inom partiet och chefredaktör för Gnistan (vänsterns största tidning på 70-talet)
Förlaget Leopard är en skapelse av Henning Mankell och Dan Israel, dessa även med en bakgrund inom SKP.
Ytterligare en chefredaktör från Gnistan finns med i sammanhanget och det är Per Axelsson vilken är anställd på Leopard.

Ibland hånar man från vänsterns sida hur ”borgarna” hjälper varandra i affärslivet men som du ser nu så pågår samma sorts verksamhet även inom vänstern.

Det gäller bara att klia rätt sorts människor!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate